Mostantól elérhető az ethereum a Bitstamp kriptopénz tőzsdén is

Az egyik legnagyobb európai kriptopénz tőzsde a jövő héttől lehetővé teszi az etherum kereskedését. Augusztus 17-étől elérhető a ethereum a Bitstamp tőzsdén is.

Ethereum a Bitstamp kriptopénz tőzsdén

Jövő héten csütörtöktől három különböző devizanemben teszi lehetővé a Bitstamp az ethereum kereskedést. A dollár és az euró mellett bitcoinban is jegyezni fogják az ethereum árfolyamát.

Annak érdekében, hogy fellendítsék a forgalmat az ethereum piacán, a Bitstamp október 1-éig nem számít fel kereskedési jutalékot az ethereum ügyletekre. Emellett pedig további akciókat is terveznek még majd az év végéig. Novemberig 75%-os, decemberig 50%-os, januárig pedig 25%-os díjkedvezményben részesülnek azok, akik a Bitstampet választják ethereum kereskedésre.

Már négy kriptopénz elérhető a Bitstampen

Új árazást is hoz az ethereum bevezetése

Az ethereum augusztus közepi bevezetésével a kereskedési platform átalakítja a díj strukturáját is. A jövőben egységesítik a fizetendő díjakat és jutalékokat a különbözö kereskedési eszközök között.

A jövő héttől kezdődően 0.10% és 0.25% közötti díjat kell fizetni minden tranzakció után, függetlenül attól, hogy milyen kriptopénzben történik a kereskedés. A díj mértéke az elmúlt 30 nap kereskedési forgalmától függ, minnél nagyobb a forgalom, annál olcsóbb a kereskedés a Bitstampen.

Az ethereum a Bitstamp 4. kereskedhető kriptopénz lesz

A 2011-ben alapított Bitstamp egyike az utolsó nagy kriptopénz kereskedési platformoknak, mely felvette az ethereumot a kereskedhető pénzek közé. A többi nagy tőzsde már hónapokkal ezelőtt meglépte ezt a döntést.

Bitstamp, Európa kriptopénz tőzsdéje

A Bitstamp emellett kitért arra is, hogy további kriptopénzek támogatását is tervezik majd a jövőben. Sokáig csak a bitcoin és a ripple volt elérhető a a tőzsdén. Aztán idén június közepe óta már litecoinnal is lehet kereskedni a tőzsdén. A litecoin kereskedés bevezetését is relatív későn lépte meg a cég. A döntés mögött akkor az állt, hogy SegWit bevezetése a litecoin blokkláncon jelentős sikert aratott a felhasználók között. Ezt pedig elérhetővé akarta tenni a Bitstamp a saját ügyfeleinek is.

A Coin Market Cap adatai szerint a Bitstamp egyike a 3 legnagyobb kereskedéi forgalommal rendelkező kriptopénz tőzsdének a világon. Naponta 43 millió dollár összértékű digitális pénz cserél gazdát az oldalon.