Elérhető a litecoin a Bitstampen, ráadásul multisig pénztárcában!

Június 19-étől elérhető a litecoin a Bitstampen, ráadásul biztonságos multisig pénztárcán keresztül. A népszerű kriptopénz tőzsde a bitcoin és ripple kereskedés mellé most felvette a litecoint is az elérhető termékei közé.

Kereskedhető a litecoin a Bitstampen is

BTC XRP és LTCA szlovén gyökerekkel rendelkező kriptopénz tőzsdén június 19-étől érhető el a litecoin kereskedés. Hétfő óta három keresztárfolyamon, LTC/BTC, LTC/EUR és LTC/USD alapon lehet kereskedni az egyik legnépszerűbb altcoinnal.

Ezen felül a Bitstamp multisig pénztárcában ad lehetőséget a litecoinok tárolására, mely sok tőzsdéhez képest sokkal biztonságosabb megoldás a kriptopénzek tárolására. Ráadásul a csapat most a lightning hálózatban rejlő lehetőségeket is vizsgálka.

Miért pont most?

A litecoin 2011-ben került először a piacra és gyorsan a bitcoin mellett a második legnépszerűbb kriptopénzzé nőtte ki magát. Második helyét egészen addig tartani is tudta, míg el nem jött az altcoin bumm, és sorra nem kezdtek el megjelenni a bitcoin alternatív megvalósításai. Az ethereum és a ripple terjedésével egyidőleg a litecoin iránti kereslet csökkent.

A litecoin már régóta elérhető a kriptopénz piaconIdén azonban fordulatot vett a kereskedés. Ugyanis a bitcoin blokk méret problémájára hozott megoldási javaslat, a SegWit május közepén élesedett is a hálózaton. Ezzel gyorsabb és olcsóbb átutalásokat lehet véghez vinni a litecoin blokkláncon, mely jelentősen megnövelte az altocin iránti keresletet. Ráadásul a legutolsó hírek szerint teljesen jól működik a fejlesztés.

A következő mérföldkő a litecoin piacán a Lightning hálózat elterjedése lehet, melynek lényege a blokkláncon kívüli tranzakció validálás. Ennek alkalmazási lehetőségét most a Bitstamp is vizsgálja. Sőt elmondásuk szerint a mostani nyitás a litecoin piac felé is pontosan emiatt történt.

A lehető legnagyobb biztonság nyújtása a cél a Bitstampnél, ezért a csapat a BitGo-val együtt dolgozva implementált a multisig litecoin pénztárcát is. A multisig pénztárcák esetében ugyanis a tranzakció végrehajtásához több felhasználótól érkező hitelesítésére is szükség van. Hogy pontosan mennyi hitelesítésre, azt a tagok egymás közt döntik el. A többlépcsős hitelesítésben legtöbbször üzleti partner vagy családtag vesz részt, de a jóváhagyás érkezhet a felhasználó által birtokolt másik eszközről is. A cél, hogy több aláírás (multiple signature) kelljen az átutalás biztosításához.

A litecoin kereskedés a webes platformon már elérhető, és remények szerint hamarosan a mobil applikációkon keresztül is lehet majd litecoint adni-venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük