Ethereum társalapító Vitalik Buterin új módszert javasol a kriptopénz elfogadottság növelésére

Ethereum társalapító Vitalik Buterin új módszert javasol a kriptopénz elfogadottság növelésére. Egy vasárnapi tweetjében hívta fel a figyelmet arra, hogy a sarki közértben kapható előre feltöltött kártyák jobban beleillenek a kriptopénz elfogadottság növelésére tett erőfeszítések sorába. “Szerintem túl nagy hangsúly van a BTC/ETH, akármi ETF-eken és nem elég, hogy az emberek 5$ – 100$ összegű feltöltőkártyákért kriptopénz vehessenek a sarki boltokban.” Buterin szerint: “Korábbi jó az ár felpumpálására, de az utóbbi sokkal jobb a tényleges elfogadottsághoz.”

Mi értelme a kriptokártyáknak?

A tweet egy sor spekulációt indított el és kérdések tucatjait szülte. Egy Twitter felhasználó feltette azt kérdezte: “Miért vennének az emberek kriptót a sarki közértben? Soha nem értem meg. Hogy tejet vegyenek érte? A klasszikus fizetőeszközök nagyon jó működnek az ilyen esetekben”

Buterin erre azt válaszolta, hogy hasznos lehet különböző célokra, mint tranzakciós költségek fizetésére és mikrotranzakciókra alkalmazásokért. Egy könnyű módja, hogy kriptopénzhez jussanak. Egy másik felhasználó megjegyezte, “ez egy hibás összehasonlítás. A BTC és ETH nem polimorf, ami azt jelenti, befektetésként és csereeszközként/barterként is funkcionál MINDKETTŐ. Az ETF-ek leegyszerűsítik a BEFEKTETÉSI aspektust mialatt a kártyák/fizetési megoldások leegyszerűsítenék a csereeszközkénti felhasználhatóságot. MINDKETTŐ fontos…”

Ethereum társalapító: az elfogadottság növelésére kellene koncentrálni

“Személy szerint úgy gondolom, a jelenlegi elfogadottsági szint egyensúlytalan, azaz, viszonylagos értelemben túl sok a befektetés és nem elég a használhatóság.” – válaszolta az Ethereum társalapító az egyébként nagyon is valid megállapítást. A feltöltőkártyás vagy ajándékkártyás megoldás nagyban növelné az elfogadottságot különösen akkor, ha azt vesszük, hogy a legfrissebb Gallup-felmérés szerint az amerikai befektetők 96%-a már hallott a kriptopénzekről.

Egy másik, a CareerBuilder által kiadott felmérésből, kiderül, az amerikaiak 78%-a fizetésről fizetésre él. De nem kell Amerikáig menni, hogy idevágó felmérést találjunk: a Policy Agenda által májusban közölt kutatási eredmények szerint a magyarok kétharmadának nincs elegendő megtakarítása egy váratlan kiadásra.

A kriptopénzek segíthetnek több lábon állni a háztartásoknak és ehhez szükséges egy olyan módszer, ami könnyen és gyorsan elérhetővé teszi a szélesebb publikum számára.

Borítókép: Pavel Oliva

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.