EU-felügyelet vizsgálja az ICO-kat az egységes szabályozás érdekében

Az európai Értékpapír-piaci Felügyeleti Hatóság (ESMA) bejelentette, vizsgálja az elsődleges tokenkibocsátásokat (ICO-kat) hogy megállapítsa hogyan lehetne egységes szabályozás keretében integrálni azokat, közölte a Reuters október 8-án.

Az ESMA-t 2011-ben alapították Párizsban azzal a feladattal, hogy egységes szabályozást és felügyeletet kínáljon az európai pénzügyi piacoknak. Az ESMA szorosan együttműködik az európai felügyeleti hatóságokkal a bankolás (EBA), biztosítás és a biztosítási és foglalkoztatói nyugdíj (EIOPA) területén.

A Reuter cikke szerint az ESMA egyedileg vizsgálná az ICO-kat azt keresve pontosan, hogyan is illenek bele a meglévő értékpapír szabályozási keretbe és egyben milyen hatással van a forrásgyűjtési szektorra.

Steven Maijoor, az ESMA vezetője szerint nehéz megállapítani milyen extra előnyökkel járnak az ICO-k és egyáltalán mi az előnye a hagyományos forrásgyűjtési formákkal szemben. Maijoor hozzátette:

“Az elsődleges kérdés hogy mit csináljunk azokkal az ICO-kkal amik a szabályozási kereteken kívül esnek. Ez a teljes vezetőségünk vizsgálja. Arra számítunk hogy az év végére lesz egy jelentés róla.”

Andrea Enria, az európai bankhatóság azt nyilatkozta, az ICO-k ugyan fejlődnek specifikus EU-szabályozás figyelmen kívül hagyásával de, “Nem úgy alakulnak ahogy számítottunk rá.”

“A fogyasztói felhívások nem hatékonyak a figyelemfelkeltésben azok között, akiknek nincs meg a biztonsági hálójuk az ilyen típusú befektetések esetleges kockázataival szemben” tette hozzá Enria.

Szeptemberben jelentette be az ESMA az éves munkaprogramját, melyre 1.1 millió eurós uniós forrásokat különítettek el a következő években. Ebbe tartozik a szabályozása és felügyelete az új pénzügyi aktivitáshoz köthető fintech és kriptoeszközök is.

A múlt hónapban az ESMA meghosszabbította a derivatív eszközökre kiszabott korlátozásokat (CFD-kre), beleértve a kriptoeszközökét is. A korlátozások, melyeket eredetileg augusztusban vezettek, további 3 hónapra meghosszabbítja, egészen november 1-éig azokat. Az ügynökség úgy határozta meg a lépést mint “lényeges lépés a befektetők védelme érdekében” , különösen ami a kiskereskedőkre vonatkozik.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük