EU-s munkavállalók már stabilcoinban is kérhetik a fizetésüket

A Workchain.io, egy blokklánc-alapú bérszámfejtési platform, partnerségre lépett a STASIS tokenizációs megoldással annak érdekében, hogy eurófedezetű kriptopénzes fizetési csekkeket tudjanak kiállítani az EU-s munkavállalóknak EURS stabilcoinban (STASIS által útjára indított és a máltai kormány által támogatott fix 1:1 euró árfolyamú kriptovaluta).

Az EURS ezzel a második stabilcoin, melyet a WorkChain.io elfogad és az első, amely mögött euró fedezet áll. Az első a TrustToken TrueUSD-je volt, amelynek árfolyama 1:1 átváltási áron az amerikai dollárhoz van rögzítve.

WorkChain.io CEO Ryan Fyfe a Bitcoin Magazine-nak elmondta, az EURS fizetési opció hozzáadásával “bárki aki euróban kapja fizetését választhatja, hogy azt inkább kriptovalutában kapja. És mivel stabilcoin, megvédi a munkavállalókat és a munkáltatókat a volatilitástól. Az elmúlt napokban a kriptopénz piacokon tapasztalható volatilitás nyilvánvalóvá tette a stabilcoinok szükségességét.”

A bérszámfejtést kínáló blokklánc-alapú platformok között a WorkChain gyökeresen eltér a piacvezető Bitwage megoldásaitól. A Bitwage bérszámfejtési modelljében a felhasználók havi fizetésük teljes vagy bizonyos hányadát bitcoinra vagy etherre válthatják, mialatt a WorkChain a fizetési időszakot szeretné új alapokra helyezni úgy, hogy a munkavállalók eldönthetik mikor szeretnék fizetésüket kézbe kapni és milyen fizetőeszközben.

Azaz, ahelyett hogy heteket vagy egy teljes hónapot várniuk kell a bérelszámolásukra, a munkavállalók dönthetik el mikor legyen a fizetésnap — lehet akár minden egyes nap, ha úgy akarják. Ez nagyobb pénzügyi ellenőrzést ad az emberek kezébe: ha kezedbe veheted a béredet ugyanazon napon amelyiken megkerested, akkor nem kell a számlákat és az albérletet a következő fizetésig halasztani.

Az EURS egy fiat készpénz fedezetű stabilcoin amit a máltai STASIS fejlesztett ki 2018. júliusában és az induláskor 100 millió dollárnyi befektetést gyűjtöttek.

Gregory Klumov, a STASIS CEO-ja ossza Fyfe lelkesedését és azzal, hogy a fizetések EURS érmékben is elérhetők, azáltal a stabilcoinok hasznossága kilép a kriptovaluta kereskedelem mezsgyéi közül és bekerül a hétköznapi emberek mindennapi pénzügyi életébe.

A WorkChain.io pedig egy blokklánc alapú bérszámfejtési platform, ami azonnali kriptovaluta bérezést tesz lehetővé az EU-s munkavállalóknak. Elsősorban a bérből élők igényeire lett tervezve, de a munkáltatók egy Workchain tárca applikációval bérezési okos szerződést tudnak létrehozni amely automatikusan végrehajtja a kifizetéseket.