Az ex-Google vezér szerint nagy lehetőségek rejlenek az ethereumban

Eric Schmidt ex-Google CEO egy kockázati tőke cég rendezvényén nyilatkozott elismerően az ethereum blokkláncában rejlő lehetőségekről.

Eric Schmidt véleményét kérdezték

Eric Schmidt ex-Google CEO

A milliárdos Eric Schmidt, aki korábban a Google vezérigazgatói posztját is megjárta nagy bitcoin és blokklánc pártfogó. Schmidt a Village Global kockázati tőke befektető cég rendezvényén nyilatkozott San Franciscoban a napokban a technológiáról.

Eric Schmidt a közgazdász Tyler Cowennel folytatott panel beszélgetésében széleskörben érintett különböző témákat. Beszéltek a technológia jövőjére, a vállalati kultúrában bekövetkezett változásokról, a Google toborzás és kiválasztási politikájáról. Nem utolsó sorban pedig a blokklánc technológia is előkerült. A teljes videó a beszélgetésről itt megtekinthető.

Az ex-Google vezér nagyra tartja az ethereumot

Amikor arról kérdezték Schmidtet, hogy mit gondol a blokklánc technológia alul vagy túl van-e értékelve, az ex-Google vezér egy rövid és tömör választ adott:

„A közvélemény részéről túl van értékelve, de a technológia oldaláról viszont alul van értékelve [a blokklánc technológia]”

Majd hozzátette, hogy manapság a blokklánc technológia egy remek platform a kriptopénzek számára. Emellett pedig a jövőben a privát banki tranzakcióknál lát jelentős potenciált a technológiában, ahol az emberek nem bíznak meg a másikban.

Schmidt szerint izgalmas fejlesztésnek számít az ethereum, ami mind az üzleti mind pedig a társadalmi életünket forradalmasíthatja.

“Úgy gondolom a legizgalmasabb dolgokat jelenleg a blokkláncon kivitelezhető dolgok jelentik – aminek legnyilvánvalóbb példája az ethereum. Amint globális méretekben is működik majd, egy nagyon jelentős platform jöhet létre, ami igazán újdonságnak számít majd minden téren.”

Schmidt már 2014-ben is kiállt a bitcoin mellett

Az ex-Google vezető már évekkel korábban is hitt a bitcoinban, mielőtt az igazán mainstream lett volna. 2014-ben az akkor még bizonytalan jövőjű kripopénzről mint egy különleges technológia újításról nyilatkozott.

„A bitcoin egy figyelemre méltó kriptográfiai teljesítmény. Hatalmas értéke van annak, hogy létre lehet hozni valami megismételhetetlent a digitális világban.” – mondta annak idején Schmidt a bitcoinról.

Schmidt 2011-ben ismerkedett meg a bitcoinnal és a blokklánc technológiával Julian Assange révén. De nem ő az egyetlen Google vezető, aki értékeli a kriptopénzeket. Sergey Brin és Sundar Pichai is folyamatosan figyelemmel követi a technológia fejlődését. Közös hobbiként ugyanis mindketten otthon bányásznak ethereumot a gyerekeikkel.