Az első vállalat, amely tokenizált részvényekkel került a New York-i tőzsdére

Az Exodus Movement, az Exodus Wallet mögött álló szoftverfejlesztő cég zöld utat kapott arra, hogy részvényeit a New York-i tőzsdére vigye – közölte a vállalat hétfőn.

Az EXOD részvényeivel jelenleg az OTCQX tőzsdén kereskednek. Holnaptól, azaz május 9-től pedig megkezdődik a kereskedés a NYSE American-en.

Blokkláncon tokenizált részvények

Az Exodus vezérigazgatója és társalapítója, JP Richardson szerint az EXOD részvények tokenizálásának előnye, hogy a befektetők könnyebben és gyorsabban tudnak kereskedni a részvényekkel.

„Ami igazán király ebben az egészben, hogy a törzsrészvényeink az Algorand (ALGO) blokkláncon tokenizálva vannak, így mi vagyunk az egyetlen olyan vállalat az Egyesült Államokban, amely blokkláncon tokenizált törzsrészvényekkel rendelkezik” – mondta Richardson a Decryptnek.

„Ugyanolyan egyszerűen működik, mint a kriptovaluta, ami a használhatóság szempontjából fenomenális” – mondta. „Ezen túlmenően, vegyük például az osztalékfizetést: USDC-vel fizethetnénk ki osztalékot a részvényeseknek a blokkláncon keresztül.”

„Mi több, a részvények segítségével létrejöhetne a blokkláncon keresztüli kormányzás és szavazás, tehát vállalatirányítás” – tette hozzá.

„Olyan jövőt szeretnénk látni, ahol végül a hagyományos részvényeket a blokklánc hajtja” – mondta Richardson.

Az EXOD tőzsdei jegyzése a NYSE-n épp olyan időszakban történik, amikor a kormányzati szabályozók fokozzák a kriptopénz-projektekkel és fejlesztőkkel szembeni végrehajtási intézkedéseket. Bár ez aggodalomra adhat okot, az Exodus vezérigazgatója elmondta, hogy a SEC elfogadta az EXOD jegyzését, valamint a NYSE American, korábbi nevén az American Stock Exchange (AMEX) tőzsdén is engedélyt kaptak a kereskedésre.

A SEC is rábólintott az Exodus ötletére

A SEC-minősítés azt jelenti, hogy a vállalat engedélyt kapott arra, hogy az A osztályú törzsrészvényeit az értékpapírtörvény A szabályozása (Regulation A) szerint ajánlja fel és értékesítse a befektetőknek, ami viszont lehetővé teszi az Exodus számára, hogy szabályozott módon tőkét vonjon be a nyilvánosságtól.

Ezen az oldalon válaszokat találsz a hasznos, gyakran ismételt kérdésekre az EXOD tőzsdén való kereskedéséről.

Az Exodus 2021-ben vált tőzsdén jegyzett vállalattá, részvényeit a tZero bróker-kereskedőnél jegyzik. A törzsrészvények értékesítése április 8-án kezdődött, és 2021. április 13-ig az Exodus 60 millió dollárt gyűjtött össze.