Ez a három legjobb ingyenes indikátor ha kereskednél

A TradingView egy népszerű pénzügyi elemzési platform, amelyet a befektetők használnak a bitcoin BTC Price BTC Price , más kriptovaluták és különféle pénzügyi eszközök mozgásának nyomon követésére. A diagramkészítő eszközök és mutatók széles skáláját kínálja, még ingyenes verziójában is.

A legjobb ingyenes Tradingview indikátorok

A TradingView indikátorai olyan kereskedési statisztikákon alapuló függvények, amelyek előrejelzik a jövőbeli piaci mozgásokat matematikai és algoritmikus számításokkal. Figyelembe veszik az árat, a kereskedési mennyiséget és a piaci volatilitást is.

A platform több, mint 100 000 mutatóhoz biztosít hozzáférést ingyenesen a felhasználók számára. Emellett pedig további 100 000 indikátor elérhető prémium előfizetéseken keresztül. Az ingyenes felhasználók azonban csak két mutatót jeleníthetnek meg egyszerre a grafikonon, míg a magasabb előfizetési szintek több mutató együttes használatát teszik lehetővé. Az indikátorokat vagy a TradingView biztosítja, vagy a platform felhasználói hozzák létre, amelyeket elérhetővé tesznek nyilvános könyvtárban. Néhány esetben további fizetés szükséges ezek eléréséhez.

Ez az áttekintés most az ingyenes mutatókra összpontosít. Ezek azok az ingyenes indikátorok, amelyek számos más mutatók alapjait is képezik a Tradingview grafikonjain.

Ez a legfontosabb három, ingyenes indikátor a Tradingview platformján

1. Mozgóátlagok

A mozgóátlagok a leggyakrabban használt mutatók közé tartoznak. Ezek egy adott időszak átlagos árát mutatják. Segítik a trendek azonosítását és a piaci lendület mérését. Például egy 200 periódusos mozgóátlag az utolsó 200 adatpont átlagárait tükrözi. Ez a 200 adatpoint lehet 200 nap, 200 óra, de akár 200 perc is. A kereskedők gyakran több mozgóátlagot használnak a támasz és ellenállási zónák azonosítására. Például, ha a BTC árfolyama meghaladja a 200 periódusos mozgóátlagot, az bullish trendet jelez. A kereskedők különböző időszakokat (például 100, 55, 30) is használnak és különböző időkeretek az belépési vagy kilépési pontok elemzéséhez.

2. Relatív erősségi index (RSI)

Az RSI egy lendületet muta oszcillátor, amely az ármozgások sebességét és változását méri. Két vízszintes vonal között oszcillálva segít meghatározni, hogy egy eszköz túlvett vagy túladott. Amikor az RSI megérinti az alsó sort, túladott állapotot jelez, ami potenciálisan vásárlási lehetőséget mutathat. Ezzel szemben a felső vonal érintése túlvásárolt piaci állapotra utal, ami esetleges eladási lehetőséget jelezhet.

3. Fibonacci visszakövetési szintek

A Fibonacci visszakövetési szintek azonosítva láthatjuk a lehetséges megfordulási szinteket a piaci trenden belül. A Fibonacci sorozat alapján ezek a szintek segítenek a kereskedőknek meghatározni a támasz és ellenállási zónákat az ármozgások során. A trend legmagasabb és legalacsonyabb pontjának kiválasztásával a kereskedők felhasználhatják ezeket a visszakövetési szinteket a lehetséges piaci megfordulások vagy visszahúzások előrejelzésére.

Fizetős mutatók

A TradingView különféle fizetett mutatókat és előfizetéseket kínál, a havi díj 13 USD és 600 USD között mozog. A fizetett mutatók olyan fejlett eszközöket tartalmaznak, mint a mennyiségi profil és az idő-ár lehetőség (TPO) indikátorok, amelyek további részletes kereskedési tevékenységet és ezáltal piacelemzési lehetőséget nyújtanak. A felhasználóknak azonban érdemes óvatosnak lenniük, mivel attól, hogy egy mutató fizetős, még nem feltétlenül jobb.

Soha nem szabad csak egy mutató jelzéseire támaszkodni, a hatékony kereskedés érdekében több forrásból kell beszerezni az információt a megfelelő stratégia felállításához.