Ez hogy lehetséges? Mém kriptovilágsztár került a Polygon hálózatára

A Sponge egyike volt 2023 legnagyobb sikertörténeteinek, hála egyedi dizájnjának és a fejlesztők kitartó munkájának. A csapat az első sikereket látva nem hagyta cserben a közösséget, és kitartóan dolgozott az ökoszisztéma tökéletesítésén.

Ennek jeleként bevezették a SPONGEV2-t, ami azonban az első generációs tokenekkel szemben már a Polygon hálózatát használja.

A stratégiai lépésnek hála mostantól a felhasználók alacsonyabb gázdíjak mellett kereskedhetnek, továbbá a befektetésük is nagyobb biztonságban lehet.

Hetekkel ezelőtt teljesen kivonásra kerültek az első generációs tokenek, és a helyüket 8.55 milliárd darab SPONGEV2 vette át. Jól mutatja a közösség elkötelezettségét az, hogy már most a teljes mennyiség 20 százaléka került lekötésre.

A megjelenést követően az új altcoinok ára közel 5000 százalékkal erősödött, azonban sokak szerint a legnagyobb hozamok még váratnak magukra.

sponge-v2-main-hu-100x

Így került a Sponge V2 a Polygon hálózatára

Eredetileg a legtöbb mém tokenhez hasonlóan a Sponge is egy volt a számtalan ERC-20 kriptó közül. Azonban a kiugró gázdíjak komoly kihívás elé állították a fejlesztőket és a befektetőket egyaránt.

Számos esetben ugyanis a csatlakozás során még minimális vásárlás esetén is 10-30 dolláros gázdíjat kell kifizetni.

Ezt az állapotot elégelte meg a csapat, és egy egészen váratlan és bátor húzással úgy döntöttek, átköltöztetik a teljes ökoszisztémát Polygonra.

Erre február elején került sor, míg az átállást egy hosszú váltási időszak előzte meg.

Mivel a Polygon egy ETH skálázási megoldás, ezért másodpercenként hihetetlen számú tranzakció végezhető el, minimális kiadások mellett.

Sokan arra számítanak, hogy az Ethereum Dencun megjelenését követően másodpercenként akár 65,000 tranzakció is elvégezhető lesz a Polygon segítségével.

Érthető módon a közösség kitörő örömmel fogadta az áttérést, így jelenleg is több mint 10 millió dollárnak megfelelő token pihen a stakelési alapban.

Mivel a várható ETH frissítés következtében a teljes hálózat gázdíja lecsökken, így hamarosan elenyésző kiadások mellett lehet majd csatlakozni.

sponge-p2e-jatek-hu

Egyre több felhasználási móddal bővöl a Sponge világa

A Sponge V2 megjelenését követően összesen 8.55 milliárd Polygon token lett létrehozva. Ennek több mint 20 százaléka képezi az elérhető kínálatot, míg egy tetemes része a magas stakelési jutalmakra lett elkülönítve.

Az ilyen jellegű tokenomikák egyértelmű jelei annak, hogy a fejlesztők nem csak rövid, hanem hosszú távon is hisznek a projekt jövőjében.

Arról nem is beszélve, hogy a közösség is előszeretettel stakeli a Sponge V2-t, vagyis a legtöbben hosszú távú befektetésként gondolnak a mém altcoinokra.

Ezt tükrözi az a tény is, hogy a listázást követően az új tokenek képesek voltak áttörni a korábbi, 0.0012 dolláros csúcsot.

Ennek köszönhetően a projekt teljes mérete jelenleg már 50 millió dollárnál jár.

Szintén beszédes, hogy a PancakeSwapon a SPONGE/WMATIC likviditása meghaladja az 550,000 dollárt. Ez az összeg ráadásul folyamatosan emelkedik a február 5-ei listázás óta, ami alapján szintén fényes jövőre lehet számítani.

Köszönhetően a stratégiai hálózatváltásnak, illetve az elképesztő stakelési jutalmaknak, a Sponge V2 valóban mindennel rendelkezik, ami egy jó befektetéshez elengedhetetlen.

Tokenomika és ütemterv

Írásunk idején a Sponge V2 már az ütemtervének második szakaszában jár. Ennek során a legfontosabb amit tudni érdemes, hogy a közeljövőben elérhetővé fog válni a Sponge play-to-earn játéka.

Ugyan a játékról még keveset lehet tudni, ennek ellenére az valószínűnek tűnik, hogy ingyenes és fizetős verzió is elérhető lesz belőle. Szintén ismert, hogy a két verzió között játékélményben semmi különbség nem lesz, csupán a megszerezhető jutalmak lesznek eltérőek.

sponge-utemterv-hu

Mivel így a fejlesztők egy teljesen új réteget érnek majd el, ezért a bevezetést követően várhatóan ugrásszerűen meg fog nőni a Sponge V2 értéke is.

Erre a célra a csapat 4.47 százalékát különítette el a tokeneknek, míg 43 százalék 4 évig a stakelési jutalmakat fedezi. További 7.5 százalék a marketing kiadásokra lett átcsoportosítva, míg 36.93 százalék az ökoszisztéma működését fedezi.

Végezetül a teljes tokenkészlet 8 százaléka a rövidesen megjelenő játékban megszerezhető jutalmak formájában kerül majd kiosztásra.

Amennyiben felkeltette az érdekődésed a Sponge, úgy a vásárlást legegyszerűbben a Sponge magyar nyelven is elérhető weboldalán keresztül tudod elérni.

Itt mindössze annyit kell tenned, hogy összekapcsolod a kriptotárcádat az oldallal. Miután ezzel végeztél az elérhető fizetési módok valamelyikével teljesíted a tranzakciót.

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**