Ezek a legjobb kriptók amibe érdemes befektetni 2022-ben

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik kriptovaluta befektetés volna neked a legjobb, akkor most segítünk. Az alábbi összeállításból kiderül, hogy melyik 5 tokenre illik rá a legjobb kriptók kifejezés, amelyet 2022-ben érdemes figyelemmel kísérni, és vásárolni belőlük. 

Olyan kriptókról beszélünk, amelyek jó eséllyel elterjedhetnek a pénzügyi szektorban és egyéb területeken, amilyen a felhőalapú számítástechnika vagy a tartalomszolgáltató hálózatok. Most nézzük meg általánosságban, mit tudhatunk ezekről az eszközökről.

A kriptovalutákat csoportosíthatjuk aszerint, hogy melyik üzleti szektorba tartoznak. Jelenleg négy ilyen csoportot látunk kialakulni, amelyek a következők:

  • Web 3.0 érmék
  • Metaverzum és nem-helyettesíthető (non-fungible) tokenek (NFT-k)
  • Decentralizált pénzügyek (DeFi)
  • Adatkezelés

Ebben az összeállításban három Web 3.0-as coin kerül sorra. Ezeket részletesen az alábbi bekezdésekben mutatjuk be azoknak, akik szeretnék tudni, melyek a legjobb kriptovaluta befektetések 2022-ben.

A legjobb kriptovaluták, amelyekbe érdemes befektetni 2022-ben

Úgy tűnik, hogy a következőkben bemutatott 5 kriptovaluta rendelkezik a szükséges technológiával, melynek köszönhetően mindhárom rugalmasan képes követni a gyorsan változó igényeket és körülményeket. 

Ezeknek a kriptovalutáknak a marketingje is elég meggyőző ahhoz, hogy teljesítsék a blokklánc technológia legnagyobb kihívását. Azaz képesek legyenek szétválasztó és közvetítő szerepre is, méghozzá az elosztott főkönyvi működés segítségével.

 • IMPT – Az egyik legújabb kriptovaluta, az előértékesítése most indult
 • Tamadoge – A legújabb kripto, amelyet elővásárlásban lehet megszerezni
 • Lucky Block – Web 3 játékplatform kiépített bevételi forrásokkal
 • Battle Infinity – Az egyik legújabb kriptojáték
 • Dogecoin – A mém érme, ami forradalmasította a kriptovilágot

Mielőtt részletesebben is bemutatnánk ezeket a kriptovalutákat, fontos megjegyezni, hogy mindenképpen érdemes felkutatnod a neked legjobb kriptovaluta tőzsdét. Ez szükséges ahhoz, hogy biztonságos körülmények között kezdj el kereskedni, bármelyik kriptovaluta vásárlása is érdekel. Mindig észben kell tartani, hogy a kriptovaluta kereskedés egy változékony piacra épül, váratlan és kiszámíthatatlan változások akár teljesen átírhatják az árfolyamokat. Egy befektetés véglegesítése előtt mindig érdemes körültekintően eljárni. Nem utolsó sorban: mindig csak annyi pénzt kockáztass, amelynek az elvesztése nem okoz kárt a költségvetésedben.

1. IMPT – Egy környezetbarát kriptovaluta, amelynek megkezdődött az előértékesítése

Az IMPT digitális tokenek, illetve egész pontosan NFT-k formájában kínál karbonkrediteket. Ez a teljesen új kriptovaluta projekt 2022 novemberére tervezi az indulást, és azoknak a befektetőknek kínálnak kihagyhatatlan lehetőségeket, akik társadalmi felelősséget éreznek a klímaváltozás kérdésének megoldásában. Ez az új projekt a világ legkülönbözőbb részein szeretne együttműködő partnereket találni, hogy szén-dioxid-kompenzációs programjával szén-dioxid-kreditek megvásárlását tegye elérhetővé különböző cégeknek.

IMPT 500 ezer dollár

Ezek a cégek aztán kiválaszthatják, hogy mely projektekbe szeretnének befektetni, méghozzá szén-dioxid-kreditek vásárlásával. Ezeket a krediteket NFT formájában kaphatják meg, amelyeket később aztán elégetnek a projekt fejlesztői, ezzel a speciális folyamattal kompenzálva a cégek szén-dioxid kibocsátását. A program további részében a befektetők további NFT-ket kapnak majd, amelyeket megtarthatnak azzal a jövőbeli várakozással, hogy abból nyereség termelődik. Az NFT-k értéke ugyanis az idő haladtával növekszik.

Egyéni befektetők is hozzájuthatnak közvetlenül karbonkreditekhez, viszont az ő esetükben nincs szükség arra, hogy az NFT-t elégessék. A HODL stratégiával (hosszú távra szóló vásárlás és tartás) ezek a befektetők kivárhatják, amíg megnő a szén-dioxid-kibocsátási kreditek értéke, aztán pedig készpénzre válthatják azt a kriptovaluták piacán. A kreditek megvásárlásához viszont a befektetőknek először IMPT digitális tokeneket kell vásárolniuk. 

Az IMPT tokenek előértékesítése több szakaszból áll majd, és minden szakaszban emelkedik az érmék ára. A korai befektetők emiatt kivételezett helyzetben vannak, mert kedvezményes áron juthatnak hozzá IMPT kriptovalutához, amivel aztán nagyobb nyereséget is el tudnak érni.

mi az imtp token

Ha többet szeretnél tudni az IMPT projektről, akkor nézd meg a weboldalukat, olvasd el a whitepaper-t, és mindenképpen tanulmányozd át a projekt tulajdonosait, fejlesztőit is.

Egy további hasznos lehetőség, hogy minél többet megtudj erről a környezetbarát kriptovalutáról, az az IMPT Telegram csatornájára, ahol mindig megtalálod a friss híreket, és nagyjából bármit, ami érdekes lehet ezzel az újító kriptóval kapcsolatban.

IMPT Vásárlása

2. Tamadoge (TAMA) – A legújabb kripto az elővásárlás szakaszában

A komoly piaci kapitalizációjú kriptovaluták, amilyen a Bitcoin és az Ethereum, jelentős nyereséghez juttatták a befektetőket az utóbbi években. Sokan viszont nem tudják megfizetni ezeket a kriptovalutákat, így inkább most induló, de ígéretes projekteket keresnek. Ezt szem előtt tartva, valamint a metaverzum 2020 óta tartó növekedését figyelembe véve, mi a Tamadoge-t ajánljuk, mint az egyik legjobb kriptók egyikét.

A Tamadoge a Tamaverse natív kriptovaluta- és segédeszköz-tokenje. Ez egy olyan decentralizált platform, amely a játék és a DeFi (decentralizált pénzügy) protokollok kombinálásával a play-to-earn (játssz, hogy nyerj, vagyis P2E) funkciókat szeretné egyszerre biztosítani. A Tamaverse-en a befektetőnek lehetősége van Tamadoge kisállat NFT-ket vásárolni. Ezt TAMA-val lehet megtenni, amelyek olyan egyedülálló avatarok, melyeket intelligens szerződésekkel készítettek.

tamadoge nft

A Tamadoge háziállatokat a játékosok kiképezhetik, létrehozva ezzel egy egyéni és tokenizált eszközt. Az állatokkal havi ranglistákon versenyezhetnek, mindent természetesen jutalomért csinálnak, amit TAMA formájában lehet megszerezni. A nyereményeket a „Dogepools” nevű likviditási pool-okból nyerik ki. A platform ebben a formában terjeszti és tárolja a tokeneket. A TAMA másik kifejezetten tulajdonsága, hogy deflációs eszközként működik. 

Ez pedig a következőket jelenti: mivel több altcoin, amilyen például a Dogecoin és a Shiba Inu, korlátlan kínálatuk miatt inflációs, a Tamadoge maximális kínálata 2 milliárd. Amikor a TAMA boltban a felhasználók TAMA-val vásárolnak különböző tárgyakat, az elköltött zsetonok 5 százaléka elég. 30 %-át marketing célokra használják fel, a fennmaradó 65 százalékot pedig „játssz, hogy nyerj” (P2E) likviditási poolokban helyezik el.

A Tamadoge a kitűzött előértékesítési szakasz lejárta előtt eladta tervezett token mennyiségét, az eladás lezárult, mert több, mint 19 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől.

Tamadoge vásárlása az OKX-en

3. Lucky Block (LBLOCK) – Blokklánc technológiával alakítja át a kriptojátékokat

Tudtad, hogy a Lucky Block-ot az egyik legjobb új kriptovalutának tartják, amely 2022-ben úthengerként törhet be a piacra? A Lucky Block május 30-án indította el várakozásokkal teli, első nyereménysorsolását és NFT nyereményjátékát.

Az LBlock egy új kriptojáték platform, amelynek célja, hogy forradalmasítsa a nyereményjátékok, a sorsolások és a lottó köré szerveződő 330 milliárd dolláros globális iparágat. Úgy szeretné ezt elérni, hogy megoldja az átláthatóság, valamint a most futó lottótermékek iránti csökkenő bizalom kérdését. 

A Lucky Block ezt úgy szeretné elérni, hogy megtöri a központosított lottószolgáltatók hatalmát, méghozzá a Web 3.0 decentralizált hálózatok technológiájának segítségével.

lucky block nyereményjáték

A Lucky Block játék során a nyerteseket nem pusztán véletlenszerűen, hanem ellenőrzött módon választják majd ki. Ráadásul a játékosok még arról is szavazhatnak, hogy az aktuális jótékonysági adományok hová kerüljenek. Ami pedig a legfontosabb, hogy a technológiának köszönhetően minden tranzakció pontosan nyomon követhető a nyilvános blokkláncon.

A blokkláncon bonyolított sorsolásból származó megtakarítás pedig a jegyvásárlóknak további esélyeket ad a nyerésre. És az előnyöknek ezzel még nincs vége.

Május közepén indult a Lucky Block, amikor a terv szerint az asztali alkalmazás is elkészült. A projektben token-osztalék felvételére is van lehetőség, melyet minden token tulajdonosa megkap. Egész pontosan minden jackpot tíz százaléka a token-tulajdonosokhoz kerül.

További nyereségre van lehetőség a platform natív tokenjének, az LBLOCK-nak az értékesítésekor is. Az erre vonatkozó 12 százalékos tranzakciós díj a hosszú távú kriptovaluta befektetés ösztönzésére szolgál, szemben a kriptovaluták világában inkább gyakori, tisztán spekuláción alapuló kereskedéssel.

A Lucky Block úgy gondolja, hogy feladata az iparágban jelenleg résztvevő szolgáltatók kínálatának helyettesítése, esetleg kiegészítése, méghozzá egy mindenki számára nyitott rendszerrel az egész világon. Fontos tudni, hogy a Lucky Block egyben a legjobb 1 dollár alatti kriptovaluta is.

LBLCOK vásárlása

4. Battle Infinity – Az egyik legjobb innovatív play-to-earn játék

A Battle Infinity könnyen lehet, hogy az egyik legjobb kripto, amibe 2022-ben érdemes lehet befektetni. Ez elsősorban azért lehetséges, mert a projekt készítőinek sikerült egy új, és izgalmas felhasználási módot bemutatni a kriptovaluták és az NFT-k világában egyaránt. 

Általánosságba véve, egy kriptovaluta megvásárlása során a befektetők csak annyit tehetnek, hogy reménykednek az érme értéknövekedésben. Ezzel szemben a Battle Infinity vásárlói dupla profitra tehetnek szert, amennyiben részt vesznek a platform által kínált játékokban. 

battle infinity kriptojáték

Azok számára, akik játék közben szeretnének pénzt keresni, soha nem volt ennyire egyszerű dolguk. Csupán egy kriptopénztárcára van szükségük, ami kompatibilis a Bincance Smart Chain-nel (BSC) amit a Battle Infinity is használ.

Ez a forradalmi metaverzum alapú játékplatform eddig nem látott izgalmas játékmenetet kínál a felhasználók számára. A rendszer lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ügyességükkel arányosan bevételhez juthassanak.

A Battle Infinity natív tokenje a BEP-20 alapú IBAT token. A token felhasználási módja a játékon belül a különböző tranzakciók elvégzésén túl akár virtuális reklámfelületek vásárlására is kiterjedhet. 

A játékon belüli Battle Arena ökoszisztémában a játékosok találkozhatnak és megküzdhetnek játékostársaikkal érékes NFT és IBAT nyereményekért cserébe. 

Számos szakértő szerint az innovatív felhasználásnak köszönhetően kiemelkedő növekedési potenciával rendelkezik ez az izgalmas projekt.

IBAT token vásárlása

5. Dogecoin – A mém érme, ami forradalmasította a kriptovilágot

Az eredetileg viccnek induló Dogecoin (DOGE) hatalmas karriert futott be a kriptopiacon. 2021-es jegyzését követően pillanatok alatt érdemelte ki a világ legjobb mém érme díját. Ezt a 15,000%-os értéknövekedése mellett több, híres támogatójának is köszönhette.

A korai sikereket követve az érme iránti kereslet jelenleg némileg alábbhagyott. A jelenlegi értékcsökkenés azonban hozzávetőleg arányos a teljesen kriptopiacon tapasztalható trendekkel. 

A felfelé ívelés akkor vette kezdetét, amikor a Tesla és a Boring Company illetve a SpaceX cégekből ismert Elon Musk is beállt a támogatók közé majd pillanatok alatt az érme a sokszorosát érte. Akik a korai szerencsés befektetők között voltak, azok megsokszorozhatták a vagyonukat néhány röpke hónap alatt. 

dogecoin érme

A kezdeti 0.05 dolláros értékről mindössze három hónap alatt az érme értéke felugrott egészen 0.57 dollárig. Ez értékben kifejezve annyit jelent, hogy aki 1000 dollárt fektetett be a projekt induláskor, az a csúcs eladásánál több, mint 10,000 dollárnyi érmével rendelkezett. 

Jelenleg az érme 0,06 dolláros értéken áll, azonban ahogy azt korábban is tapasztalhatták a mém érme befektetői, egy jól időzített tweet pillanatok alatt képes mindent a feje tetejére állítani.  

Nem csoda tehát, ha sokan úgy gondolják, hogy 2022 egyik legjobb mém érme befektetése lehet a sokak által ismert Dogecoin.

Dogecoin vásárlása az eToron

Összefoglalás

A kriptopiac árai jelenleg nagy nehézségeken mennek keresztül. Hatnak rá a monetáris piac folyamatai, amelyek nem kedveznek a kockázati eszközöknek. A Bitcoin árfolyama az altcoinokra is hatással van, és az további hatást gyakorol az összes kripto eszközre.

A Bitcoin jelenleg a 28-30 ezer dolláros tartományban próbál megkapaszkodni. Manapság másról sincs szó, mint a jövőbeli kilátásokról, hogy mikor kezd végre magához térni a Bitcoin. Ugyanakkor a további esés sem kizárt, a BTC ára még az igen alacsony 20 000 dolláros szintre is lezuhanhat.

Az is elképzelhető, hogy már túl vagyunk a legnagyobb árfolyam-eséseken, ugyanakkor az olyan időszakok, amilyen például a 2017-2018-as, jól is jöhetne a befektetőknek. Amikor az úgynevezett kripto tél bekövetkezett, az olyan mozgásokhoz vezetett, ami ideális helyzetet teremtett a vásárláshoz.

Ha a fent részletezett kriptovalutákat közép- vagy hosszú távon megtartjuk, lehet az akár öt év is, akkor az olcsón vásárolt kriptoeszközök hatalmas nyereséget is hozhatnak. Fontos azonban újra felhívni a figyelmet arra, hogy a kriptók világa az egyik legváltozékonyabb piaci szegmens, ezért minden befektetés kifejezetten nagy kockázattal jár. 

A lakossági befektetőknek nagyjából 60 százaléka általában veszteséget produkál az első üzleteiben. Ha te ennek ellenére szeretnél belevágni ebben az izgalmas befektetési lehetőségbe, akkor kezdd el követni a híreket és figyeld az eseményeket. Viszont csak annyi pénzt fektess be, amennyit nem sajnálsz elveszíteni.