Egy felmérés szerint az európaiak 52%-a vett kriptovalutát a kriptotél alatt

A Bitstamp tőzsde legújabb felmérése szerint a kriptotél ellenére több mint 10 000 magánszemély és 2000 intézményi befektető fektetett be kriptovalutába Európában.

A Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Hollandiában megkérdezett emberek 52%-a válaszolta azt, hogy fektetett be valamilyen digitális eszközbe. A felmérésben 23 000 lakossági személyt és 5000 intézményi befektetőt kérdeztek meg még idén májusban. A vállalati befektetőket tekintve azok 31%-a döntött úgy, hogy kriptovalutát vesz, ami 5000 emberből 2000-et jelent. Az arány azonban országonként változik, tekintve, hogy az Egyesült Királyságban 52%-ról 42%-ra csökkent, míg Németországban 56%-ról 63%-ra nőtt.

A tanulmány azért is érdekes, mivel a kriptotél időszakában, idén május 19. és június 6. között csinálták. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, mikor 2021. áprilisában ugyanezen kérdésre 45%-uk válaszolt igennel, mostanra ez az arány 52%-ra emelkedett.

Oktatás

A felmérés továbbá más kérdések megválaszolását is lehetővé tette. A megkérdezettek 21%-a szeretne digitális eszközökbe fektetni, azonban elegendő információ hiányában ezt nem tudja megtenni. Az erre a kérdésre adott válaszadók aránya az Egyesült Királyságban volt a legmagasabb, ahol az emberek 31%-a említette ezt a problémát.

Talán ezeknek az adatoknak köszönhetően több vállalat, mint a Binance, Revolut vagy a Coinbase kezdett el oktatóanyagokat gyártani ismeretterjesztés gyanánt.

Szabályozás

Egy következő kérdésnél a válaszadók 26%-a jelentette ki, hogy a kriptopiac nem eléggé szabályozott, miközben áprilisban az emberek 23%-a gondolta ugyanezt. A legnagyobb növekedést Spanyolországban mérték, ahol jelenleg 34%-a a megkérdezetteknek gondolkodik hasonlóképpen.

Fizetési mód

Másrészt azt is megtudtuk, hogy a felhasználók között hogyan használnák a digitális eszközöket fizetésre. Az elfogadásuk továbbra is gyors ütemben halad, mivel 47% szívesen fizetne napi bevásárlás során velük, szemben az áprilisi 40%-kal. Ennél a kérdésnél is Spanyolországban növekedett leginkább az arány, az áprilisi 49% helyett 61%-ra, ami jelentősnek mondható.

„A piaci kihívások ellenére a legutóbbi felmérés azt mutatja, hogy a befektetők még mindig többet szeretnének tudni a kriptovalutákról. Ennek érdekében a vállalatoknak vezető szerepet kell vállalniuk, hogy hiteles, megalapozott oktatási anyagokat kínáljanak, lehetővé téve, hogy az emberek a legjobb döntést hozzák a pénzükkel kapcsolatban. A Bitstampnál úgy gondoljuk, hogy ezen eszközök elfogadásának elősegítéséhez az oktatáson át vezet az út.” – mondta Jean-Baptiste Graftieaux, a Bitstamp vezérigazgatója.