Ezek lennének az idei év legizgalmasabb kriptojátékai?

Ahogy nőtt a kriptopénzek népszerűsége, úgy szivárgott be számos különböző szektorba a blokklánc technológia. A jelenség alól az online játékok világa sem volt kivétel, és rövid időn belül megjelentek az első kriptojátékok.

A kriptojátékok és a klasszikus online játékok között több lényegi különbséget is fel lehet fedezni. A legfontosabb ezek közül, hogy a kriptojátékok kriptopénzek, és NFT-k segítségével képesek a felhasználókat anyagi jutalomba részesíteni, ügyességüktől függően. Ez a mechanika pedig lehetővé teszi, hogy szórakozás közben is profithoz lehessen jutni.

Egyre népszerűbbek a kriptojátékok

Nem csupán a gémerek érdekeltek a kriptojátékokban, hanem a nagyvállalatok közül is egyre több jelezte már támogatói szándékát, például a Barclays bankcsoport.

A bankóriás nemrég publikált esportokról szóló jelentéséből kiderült, hogy nagy jövőt jósolnak a fantáziasportoknak. Ennek az elsődleges oka az lehet, hogy így a szurkolók közvetlenebb és szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani kedvenc csapatukkal.

Az esportok régóta léteznek, a népszerűségük viszont csak az elmúlt években indult növekedésnek. 2021-ben a League of Legends világbajnokságát több, mint 74 millió néző tekintette meg.

battle infinity kriptojáték

Több elemző is osztja azt a véleményt, miszerint a blokklánc-játékszektor hatalmas jövő elé néz, köszönhetően a partnerek növekvő számának és a technológia nyújtotta előnyöknek. A kriptojátékok egyszerre képesek több, egymástól teljesen különböző réteget is megszólítani. A felhasználók között megtalálható a gémer, a kriptobefektető és a sportrajongó egyaránt.

Az év egyik legizgalmasabb kriptojátéka a Battle Infinity, ami a jelenlegi medvepiac ellenére is képest volt megőrizni az értékét.

IBAT token vásárlása

Battle Infinity – A fantáziasportok királya

A Battle Infinity egy Play-to-Earn kriptojáték ökoszisztéma, a fantáziasportok szerelmeseinek. A játékosok egy 3d metaverzumon keresztül értékes nyereményekért cserébe versenyezhetnek egymással. A jutalom az ökoszisztéma natív BEP-20 tokenje, az IBAT. A jutalmakon túl, az IBAT reklámfelületek vásárlására is használható.

A Battle Infinity legfontosabb része az öt különálló területből felépülő Battle Aréna. Az ökoszisztéma az alábbi részeket tartalmazza:

Premier League – NFT-integráció segítségével részt lehet venni az IBAT Premier League fantáziasportban. A résztvevők ügyességük függvényben értékes nyereményekben részesülhetnek, amivel rendszeres bevételhez juthatnak.

Battle Swap – Gyakorlatilag egy DeFi piactér, amin keresztül a felhasználók saját IBAT érméiket cserélhetik más kriptopénzekre, bármilyen harmadik fél közvetítése nélkül.

Battle Stake – Az ökoszisztéma befektetési platformja, ahol téteken keresztül, IBAT tokenek segítségével profitot lehet termelni.

A Battle Store – Hatalmas játékkínálattal rendelkező P2E bolt. Az elérhető játékokon keresztül IBAT tokenehez illetve NFT-khez lehet jutni.

Battle Market – A Battle Infinity NFT piactere, amin keresztül a játékosok saját NFT gyűjteményükkel kereskedhetnek.

Amint az látszik, a platform rengeteg lehetőséget kínál a befektetőknek és a játékosoknak egyaránt, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára fontos funkciókat.

IBAT token vásárlása

Miért érdemes csatlakozni a Battle Infinity közösségéhez?

Amennyiben befektetőként tekintünk magunkra, a legfontosabb szempont a csatlakozás mellett a magas megtérülés lehetősége. Jelenleg a projekt a negyedik fejlesztési szakaszában jár, amiben a stake és a Battle Swap rendszerét vezették be. Az összesen hét lépésből álló ütemterv végére, egy hatalmas ökoszisztéma jön létre, ami egészen biztosan felhasználók tömegeit fogja bevonzani. Ezzel párhuzamosan pedig jelentős árnövekedésre is lehet számítani. Ahogy látszik, ha csupán befektetni szeretnénk, a jelenlegi alacsony ár csábító belépési szint lehet.

Abban az esetben, ha gémerként tekintünk magunkra, a legfőbb szempont a Battle Infinity-vel kapcsolatban, hogy alacsony bekerülési költségek mellett csatlakozhatunk, és szórakozás közben profithoz is juthatunk. Mindössze 20-30 dollárért, már a közösség tagjai lehetünk, és kezdhetjük is az értékes IBAT gyűjtését.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit tehet az, aki egyáltalán nem szeretne fizetni azért, hogy kipróbálhasson egy kriptojátékot. Szerencsére erre is van megoldás, mégpedig a Calvaria.

Calvaria: Duels of Eternity – Ingyenes P2E kártyajáték

A Calvaria jelenleg előértékesítési szakaszban van, és valószínűleg a jövő év elején válik a szélesebb közönség számára elérhetővé. A játékosok, egy NFT kártyapakli segítségével csatázhatnak egymással, majd a sikeres csatákat követően, jutalomban részesülnek. A jutalom lehet további kártya vagy a Calvaria natív tokenje, a RIA.

A játék narratívája szerint a kártyákon szereplő karakterek három különböző alvilági városból származnak és egymástól teljesen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Minden kártya NFT-ként létezik, ezért a felhasználók valóban tulajdonosai saját paklijuknak. A csatákon túl, a Calvaria ökoszisztémája rendelkezik egy saját piactérrel is, amin belül lehetőség nyílik az NFT kereskedésre.

Calvaria kriptojáték

Hasonlóan a sikeres Hearthstone-hoz, itt sem az számít, hogy ki rendelkezik a legerősebb paklival. A megfelelő helyzetfelismerés és a legjobb stratégia használata sokkal nagyobb jelentőséggel bír a játék során. Kétségtelen, hogy jelentek meg az elmúlt időszakban hasonló projektek, viszont a Calvaria esetében egy hatalmas különbségről nem szabad elfeledkezni: a játék teljesen ingyenes, és a csatlakozáshoz még csak kriptotárca vagy kriptopénz sem szükséges.

A csatlakozók egy NFT kezdőpaklit kapnak, aminek a segítségével RIA érmékre és értékes NFT kártyákra tehetnek szert. A fejlesztőknek ezzel az volt a céljuk, hogy az online játékok szerelmeseit ne zárják ki a kriptojátékok világából.

Ahogy már említettük, a projekt az előértékesítési szakaszában van jelenleg. Az első szakasz hamar lezárult, és jelenleg a második szakasz is lassan a felénél jár. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a RIA tokenek száma véges, és az idő előrehaladtával egyre magasabb áron lehet majd hozzájutni. Ennek a rendszernek köszönhetően, ahogy egyre több játékos csatlakozik, úgy válik a token is egyre nagyobb kincsé.

A piactéren túl a Calvaria lehetőséget ad a stakelesre is, ami azt jelenti, hogy a RIA érmetulajdonosai passzív módon is bevételre tehetnek szert. Sőt, amennyiben egy felhasználó elegendő érmével rendelkezik, szavazati jogok is kap a Calvaria jövőjét illetően.

RIA token vásárlása

Mit tartogat a jövő?

Ahogy láthatjuk, a kriptojátékok még mindig viszonylag új szereplői a kriptopénzek világának. Használatukkal minimális befizetés ellenében vagy akár ingyen, szórakozás mellett profitra is szert tehetünk. A befektetőkön és a játékosokon túl, a vállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a szektorra.

A Battle Infinity és a Calvaria esetében is elmondható, hogy az előértékesítési szakaszok kimagasló sikert értek el. Mind a két a játék esetében a kitűzött határidő előtt gyűlt össze a szükséges összeg, és a Battle Infinity DEX listázását követően az IBAT értéke a sokszorosára emelkedett.

Azt biztosan kijelenthetjük, hogy az online játékok hatalmas népszerűségnek örvendenek, így a kriptojátékok is jó eséllyel a hétköznapjaink szerves részévé fognak válni.