Egy felmérésből kiderült, ezekre a kriptókra buknak az oroszok

A kriptodevizák emelkedő árfolyamaival együtt természetesen a kriptovalutáknak szentelt online beszélgetések száma is jelentősen megugrott. Az orosz közösségi médiában végzett kutatás azonosította a legtöbbet emlegetett érméket. Kiderült, hogy nem csak a bitcoinnal foglalkozik az emberek többsége.

A Brand Analytics médiafigyelésére szakosodott vállalat nemrég közzétett egy jelentést, amelyben a legnépszerűbb kriptovalutákat rangsorolja aszerint, hogy milyen gyakran jelennek meg a közösségi média orosz nyelvű beszélgetéseiben. A kriptotémák iránti érdeklődés felméréséhez a szakértők több mint 2,4 milliárd nyilvános üzenetet elemeztek, több mint 46,7 milliárd szóval, amelyek 2021 októberében jelentek meg.

A kutatók több mint 600 olyan kriptovalutákra utaló névváltozatot, köztük szinonimákat fedeztek fel, amelyeket az orosz nyelvű felhasználók az elmúlt hónapban említettek a bejegyzéseikben. Ezekből kiderült, hogy a 10 legnépszerűbb digitális érme a közösségi médiában a bitcoin, a tether stabilcon (USDT), a litecoin (LTC), az ethereum (ETH) a ripple (XRP), a dogecoin (DOGE), a solana (SOL), a monero (XMR), a bowscoin (BSC), illetve a travala (AVA).

A tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az idei év a bitcoin (BTC) éve volt, hiszen az árfolyamra többször is történelmi csúcsot ért el. Az elemzők szerint az oroszok körében a kriptotémák iránti érdeklődés még nem érte el a csúcspontját. “Több ezer különböző kriptovaluta létezik a világon, míg az orosz nyelvterületen mindössze 600-at említenek közülük” – jegyzik meg, rámutatva, hogy Oroszországban nagy potenciál rejlik, mivel nemrég felkerült az ország a legnagyobb bitcoin bányászok térképére.

A kutatók előrejelzése szerint a kriptovaluták elfogadottsága növekedni fog, és a kriptók iránti érdeklődés egyre nagyobb lesz. Egyelőre a kriptovaluták Oroszországban, valamint a kapcsolódó tevékenységek csak részben szabályozottak, főként a “Digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvénnyel. Az orosz hatóságok számos más szabályozási szemponttal készülnek foglalkozni, többek között a bányászattal és az adózással.