Oroszország a kriptobányászat szabályozására készül

Oroszország a kriptopénz bányászat szabályozására készül, mint vállalkozási formát ismernék el.

Miközben az orosz kriptopénz-pártiak azon dolgoznak, hogy globális kriptobányászati szolgáltatókat vonzzanak az országba, a helyi törvényhozók egyre komolyabban veszik az iparág szabályozását.

Anatolij Akszakov, az orosz Állami Duma pénzügyi piacokkal foglalkozó bizottságának elnöke azt állította, hogy az orosz törvényhozók most azt fontolgatják, hogy a kriptobányászatot a helyi üzleti törvények értelmében vállalkozási formaként ismerik el, jelentette a TASS hírügynökség szeptember 8-án.

Mivel ez [a kriptobányászat] egyfajta vállalkozói tevékenység, nyilvánvalóan szükséges felvenni az állami nyilvántartásba, megfelelő törvénykönyv alapján vállalkozási formaként szabályozni, és megfelelő adózást előírni” – mondta Aksakov.

Elmondta, hogy a kormány aktívan dolgozik több, a kriptoiparral kapcsolatos jogi kezdeményezésen, és arra számít, hogy a közeljövőben a kriptoadóztatásra, a bányászatra és a digitális valuta kibocsátására vonatkozó törvényjavaslatokkal fog előrébb lépni. Aksakov azt is hangsúlyozta, hogy a digitális valuták számára nagyobb szabályozási egyértelműséget kell biztosítani, kijelentve:

“Még mindig azon vitázunk, hogy mi is valójában a digitális valuta, bár valutának nevezzük, inkább olyan pénzügyi eszközként használják, amely befektetés tárgyát képezi, nem pedig fizetőeszköz.”

Oroszország hivatalosan 2021 januárjában fogadta el a kriptovaluták, például a bitcoin (BTC) szabályozásának alapvető jogi keretét a “Digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény részeként, amely megtiltja a kriptovaluták fizetési módként való használatát. Bár a törvény hivatalosan legálissá tette a kriptopénz befektetéseket, nem írt elő egyértelmű szabályozást számos konkrét iparági tevékenységre, mint például a bányászatra vonatkozóan sem.

Az orosz Állami Duma februárban elfogadott egy törvényjavaslatot a kriptoadóztatásról, amely előírja a lakosok számára, hogy jelenteniük kell az évi 7800 dollárt meghaladó összegű kriptotranzakciókat.

Augusztusban az Orosz Föderáció Bírói Tanácsa hivatalos nyilatkozatot tett közzé az orosz bírák kriptovagyonával kapcsolatban. A hatóság azt tanácsolta a helyi bíráknak, hogy tartsák távol magukat a kriptovalutáktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.