Döcög a fehérnemű vállalkozó arisztokrata ICO-ja Steve Wozniak részvétele ellenére

Az EQUI Capital ICO projektje már a kezdetektől fogva hullámvasútnak ígérkezett.

A fehérnemű vállalkozó Michelle Mone bárónő, vagy ahogy hívatja magát, Lady Mone of Mayfair és az üzletember Doug Barrowman által alapított EQUI nem csak fényévekkel maradt el az ICO-ja során kijelölt forrás céltól, de a bounty vadászok azzal gyanúsítják a céget, hogy kevesebb tokenjutalmat kaptak mint ami az eredeti bounty programban ki volt írva (bounty program egy olyan közösségi ösztönző program az ICO-knál, ahol a résztvevők tokenjutalomban részesülnek miután a forrásgyűjtés lezajlott különböző szolgáltatásokért cserébe az ICO csapatnak. Ez lehet egy sima Facebook megosztás, vagy a fehér könyv lefordítása, vagy akár komplett média kampány is).

Az EQUI kezdeti célja 80 millió dollár gyűjtése volt de ez év márciusáig mindössze 7 millió dollárt gyűjtöttek. Az EQUI ezért meghosszabbította az ICO-t egészen június 30-áig, de ezután se tudott sokkal a 7 millió dolláros összeg fölé menni.

Új tervek

Az EQUI a gyenge ICO hatására lemondta a globális piachódítást és egy új társalapítóval összeállva kizárólag az Egyesült Királyságban kívánta bevezetni szolgáltatásait.

Később a múlt hónap során visszatáncolt az egyesült királyságra fókuszáló üzleti modelltől és újra globális terjeszkedést helyezett kilátásba. A nevét is megváltoztatta a cég EQUI Global-ra.

Az említett új társalapító pedig nem volt más mint Steve Wozniak, Apple társalapító, aki maga is megerősítette részvételét a projektben.

“Megközelítésünk nem olyan mint egy új pénzhez, vagy valami kétes dolog, ami révén felmegy az értéke. Részesedés egy vállalatban. Ez a vállalat befektetéseket hajt végre olyan befektetőkkel, akik óriási háttérrel rendelkeznek jó befektetések, mint dubaji apartmanokba invesztálással. Van egy személy a csoportban, aki egy teljes apartmant listázott bitcoinban.”

Wozniak a We Are Developers konferencián

Áradozott Wozniak a projektről.

Lóvá tett bounty vadászok

Amellett, hogy nem sikerült teljesítenie a kitűzött célját, a projekt még a bounty vadászokat is magára haragította, akik az ICO reklámozására vállalkoztak tokenért cserébe a közösségi média oldalakon. Az ellenségeskedés azután robbant ki, miután kiderült hogy csak a töredékét kapják a kezdetben megígért tokenjutalomnak. Az EQUI a vadászok elégedetlenségére azt felelte, az Amazixxal vegyék fel a kapcsolatot ez ügyben, mely a bounty programmal megbízott ügynökség volt.

“Lady Mone extra elfoglalt a Szilícium-völgyben az új alapítóval való tárgyalások során és őszintén szólva nincs ideje a Bounty-emberek panaszaira. Ha tényleg panaszt akarnak tenni, akkor érdemes az ügynökségnél tenni, aki felvette őket és nem az EQUI-nál.” Magyarázta a bárónő szóvivője.

AmaZixos forrásokból tudjuk, hogy a leírtak koránt sincsenek úgy, ahogy az arisztokrata és szóvivője leírja. Az AmaZix úgy állapodott meg az ICO csapatával, hogy akármilyen sikeres is lesz a projekt, a bounty programra a cég 2.5 millió dollárnyi (!) tokent szán ami még a bounty programok átlagos 100 – 200 000 dolláros költségvetéséhez képest is óriási összeg.

“…megvan az oka, hogy a projekt külön utakon jár mostantól. EQUI csapata úgy döntött, fix összegű 2.5 millió USD értékű EQUI tokent fizetnek ki függetlenül attól, mennyi forrást gyűjtenek. Saját maguk döntöttek erről az összegről. …. Abban egyetértünk velük, hogy bounty összege messze túl magas volt még akkor is, ha az ICO-juk sikeres…”, nyilatkozta Paul Sibenik az AmaZixtól a Bitcoin Bázisnak.

Dubaji apartmanok bitcoinért

A fehérnemű vállalkozó arisztokratának nem ez az első kriptovalutás vállalkozása. Múlt év szeptemberben jelentette be, hogy egy luxusapartman komplexumot épít Dubajban 325 millió amerikai dollárért, ahol akár bitcoinért is lehet ingatlant vásárolni.

Borítókép forrás: Evening Times

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük