ICO marketing ügynökségek toplistája – Kik termelik a legtöbb kriptót az ICO-csapatoknak?

Az elsődleges tokenértékesítés (ICO) piaca óriásit nőtt 2017-ben, ami 2018 első két negyedévében se torpant meg. Több mint 6 milliárd dollárt gyűjtöttek a csapatok az elmúlt hat hónapban így nem csoda, hogy a hagyományos pénzügyi szektor is egyre komolyabban veszik a közösségi forrásgyűjtés kriptopénzes alternatíváját.

Az ICO-k dübörgése sok olyan iparágakat is helyzetbe hozott, amelyek bár csak kiegészítő szerepet kapnak egy adott projekt életében, mégis létfontosságúak a sikere érdekében. A reklám és hirdetéspiac kétségtelenül köztük van. Az ICO marketing ügynökségek a mánia egyik legnyilvánvalóbb nyertesei.

Mára már több tucat az ICO-k reklámozását feladatának tekintő cég van. Egyelőre láthatóan jó hatással van az ICO-kra a verseny, de koránt sincs így az ICO marketing ügynökségek között. A marketing gurunak ön-titulált ügynökségeket jobb, ha már most elfelejtjük, mert kvázi csak egy nagyon drága clickbait kampányt kapsz Bangladeshből.

Az alább listázott ICO marketing ügynökségek nagy részét személyesen ismeri a Bitcoin Bázis csapata, sőt egyesekkel már évek óta együtt is dolgozik.

1. Element Group

Az Element Group a világ vezető ICO marketing ügynöksége és szolgáltatásai között nem csak a marketing szerepel. A cég komplett csomagokat is kínál: teljes tokenprojekt fejlesztést, értékesítés levezénylését, piár a befektetőkkel stb.

A vállalat fő hangsúlya azonban az eszköz- és vagyonkezelésen van. Kilép a hagyományos blokklánc cégekre szabott korlátok közül és tőkepiaci funkciókat ellátó pénzügyi, tanácsadói szolgáltatásokat árul olyan tradicionális tőkepiaci cégeknek, amelyek kedvet kaptak egy kis kriptogazdasági kirándulásra.

Pro:

 • a cég átfogó eszközkezelést kínál
 • magas minőségű tanácsadói szolgáltatás
 • segíti a kriptogazdasági szereplők integrációját a hagyományos pénzügyi szektorba, és oda vissza

Kontra:

 • főképp eszközkezelésre koncentrál
 • kevés információ a honlapon az ICO marketing szolgáltatások témakörben

2. AmaZix

Az AmaZix az egyik legismertebb és egyben legfelkapottabb marketing ügynökség az iparban és több tucat első osztályú ICO projekt marketingtevékenységért felel és felelt. E mellett az AmaZix szakemberei a legtapasztaltabb szakemberek az iparban amihez egy jól strukturált menedzsment csapat és végrehajtási folyamat jellemez.

Az erősségük a közösségi menedzsmentben rejlik. A közösségi menedzsment és a közösség bizalmának megszerzése egy ICO projekt vitális része, ugyanis itt igaz az állítás: közösség nélkül nincs ICO, token, sőt még bitcoin se.

Pro:

 • ismert cég igazolt múltbéli eredményekkel
 • magasan képzett kriptopénz szakértő csapat
 • komoly háttér a közösségi menedzsment terén

Kontra:

 • túlságosan közösségi menedzsment orientált a marketingen belül

3. FoxTail Marketing

A FoxTail Marketing egy Egyesült Államokban bejegyzett ügynökség és számos jó reputációjú ICO-projektben vettek részt. Egyik erősségük a lead generation terén érhető tetten. Méretéből és évtizedes tapasztalatuk révén nem csak az ICO piacokon, de a hagyományos piacokon is kínálnak marketing szolgáltatásokat kis- és közepes vállalatoknak.

Egy másik erősségük a tartalomkészítés, ami ugye szintén elengedhetetlen része egy sikeres ICO-nak. A közösségi média marketing és a márkaépítés terén se vallanak kudarcot, kiváló megoldás az ICO-fázison túllevő csapatoknak.

Pro:

 • jól ismert cég a digitális marketing terén
 • első osztályú szolgáltatás lista átfogó hatékonysággal megfűszerezve
 • kiemelkedő közösségi média és tartalommarketing szolgáltatások

Kontra:

 • nem kifejezetten ICO-specifikus cég
 • nincs fókusz niche-ük, mindent elvállalnak

4. Bitcoin Suisse

Bitcoin Suisse főképp a tanácsadásra fókuszál az alternatív pénzügyek és nembanki eszközök terén. A fókuszpontjuk a bitcoin, de a cég nyújt más kriptopénzben utazó vállalatoknak és projekteknek is szolgáltatásokat és tanácsot.

Az egyik legrégibb kriptopénzes vállalkozás, amely már akkor kriptopénzekkel foglalkozott, mikor a bitcoin még csak 10 dollár volt. Központja a híres Zug városában (a svájci Kripto-völgyben) van. A vállalat ismert promóciós tevékenységéről is, amit a kriptopénzek általános elfogadottsága terén végez.

Pro:

 • aktívan hirdeti és lobbizik a kriptopénz iparért
 • tapasztalt szakemberek az alternatív pénzügyek terén

Kontra:

 • bitcoinra fókuszál
 • csak a 100% sikerre ítélt ICO projektekkel foglalkozik

5. Byzantium

A Byzantium egy blokklánc, PR, marketing és befektetési szakértőkből álló ICO marketing cég széles szolgáltatási portfólióval. Testre szabott marketingstratégiákat kínál minden ICO-csapatnak. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet az ICO projektek auditjára is és audit nélkül szóba se áll a potenciális ügyfeleivel.

A vállalat ügyfélszolgálat-menedzsmentet, befektetői kapcsolati menedzsmentet kínál és vállalja a projekt bemutatását a megfelelő befektetőknek, tanácsadóknak és szakembergárdának.

Pro:

 • technikailag kompetens és ambiciózus csapat
 • stratégiai megoldások mestere

Kontra:

 • Főképp az ICO auditokra fókuszál

Szinte mondanunk se kell, a lista messze van a teljestől. A felsoroltak azok, amelyekkel a Bitcoin Bázis a konferenciák egyikén-másikán már összefutott, vagy éppenséggel kapcsolatban áll miközben már van hírnevük az iparban.

Listán van univerzális megoldásokat kínáló marketing ügynökség és olyan is, amely az ICO-projekteket szolgáltatás-portfóliója részeként kezeli.

Borítókép: https://www.pymnts.com/innovation/2017/windsor-circle-boosts-e-retail-retention-roi/