Feladnák magukat a BitMEX vezetői az amerikai hatóságoknak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bírósági jegyzőkönyv szerint a BitMEX vezetői, Arthur Hayes és Ben Delo önként feladnák magukat az amerikai hatóságoknak.

A BitMEX kriptovaluta tőzsde korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes, négy vezetője és társtulajdonosa ellen októberben indítottak bírósági pert pénzmosás, illetve az amerikai banktitkokról szóló törvények megsértésének vádjával. Egy friss bírósági videokonferencia jegyzőkönyve szerint Jessica Greenwood ügyvéd megbeszélést tartott Hayes-szel az önkéntes átadással kapcsolatban.

A pillanatnyi állás szerint április 6-án feladja magát az Egyesült Államoknak. 

Hayes jelenleg Szingapúrban él, és az ügyvéd szavai szerint azt reméli, hogy továbbra is külföldön maradhat: 

“Az ötlet az lenne, hogy megjelenik Hawaii-on, majd a Tisztelt Bíró előtt, ezt követően pedig továbbra is külföldön fog tartózkodni. Ha az ügy a bíróság elé kerül, természetesen New York-ba utazik a tárgyalásra.”

Greenwood arról is beszámolt, hogy a BitMEX társtulajdonosa, Ben Delo, március végéig adja fel magát New York-ban. Mivel az Egyesült Királyság érvényben lévő utazási tilalma vonatkozik rá, az FBI és a határőrség segítségével próbál bevándorlási engedélyt szerezni. Az ügyvéd azt is elárulta, hogy Greg Dwyer társtulajdonos ellen kiadatási kérelmet nyújtottak be Bermudán, mivel ő nem kívánja magát feladni. A további három vádlott már nyilatkozott arról, mikor és hogyan fognak megjelenni. 

Greenwood hozzátette: Jelenleg nincs garanciánk arra, hogy mindez megtörténik”.

Samuel Reed társalapítót októberi letartóztatása után mindössze néhány nappal 5 millió dolláros megjelenési biztosítékkal bocsátották szabadon, vállalva, hogy betartja a büntetési eljárásokat. A bíró szerint ez “ésszerűtlen” az indítvány és a tárgyalási ütemterv megállapítására, ezért utólagos konferenciát tervez májusra. 

Hayes több hónapos hallgatását megtörve egy bejegyzést osztott meg a BitMEX hivatalos oldalán: a hagyományos pénzeszközök bojkottjára szólít fel mindenkit, válaszul arra, hogy a kereskedési platformok leállították a kereskedelmet a GameStop pump közepette, amit a subreddit, r/WallStreetBets indított el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.