Bitcoin heti piaci elemzés – 49. hét – Félelem és reszketés Európában

Bitcoin heti piaci elemzés – 49. hét – 2016. december 5 – 9.

Piaci áttekintés

A múlt hét tanulsága: az BTC/USD árfolyam áttörte a 750-es ellenállást

Heti nyitóár: 762 USD
Heti záróár: 727 USD

Bitcoin heti piaci áttekintő

Az OPEC a héten megegyezett a kínálat korlátozásáról, melynek hatására az olaj ára 15%-ot erősödött. Ez a hatás a bitcoin dollár árfolyamában is megjelent: szerdán történelmi csúcsok közelében volt a BTC jegyzés.

Vasárnap az olaszok az alkotmány megreformálásának szavazásán a nemek kerültek többségbe, így a kormány nem kapta meg a kívánt támogatottságot. Az elemzők szerint ez a Brexithez hasonló lavinát indíthat el az eurozónában. Az exit-pollok megjelenésével egy időben az euro gyengülésbe kezdett, ami jelentősen kihatott a BTCEUR keresztárfolyamra is. A bitcoin ára vasárnapról hétfő reggelre virradóra 730 EUR-ról 700 EUR alá csökkent. Ha a félelmek felerősödnek Európa jövőjét tekintve, az azonban hosszútávon emelkedően fog hatni a bitcoin keresztárfolyamra.

Technikai indikátorok

A hét iránya: rövid távon kisebb csökkenés előfordulhat, de középtávon emelkedés jöhet

Ellenállás: 740 EUR
Támasz: 695 EUR

félelem és reszketés lett úrrá az ázsiai kereskedési szezonban - heti piaci elemzés

Félelem és reszketés járja be újra Európát. Megbukott az eukrata Renzi Olaszországban ami pár órára rekordmélységbe lökte az euró árfolyamát az USD-vel szemben. A hétfő különösen bővelkedik eseményekben Európát tekintve. Az olasz szavazáson túl a héten kezdi a brit legfelsőbb bíróság tárgyalni a Brexit lehetséges megvalósíthatóságát. Csütörtökön pedig az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart. Így a héten az EUR/BTC árfolyamot is érdemes figyelemmel kísérni.

A múlt héten 780 dollár közelében is járt a bitcoin árfolyam, ami csak egy hajszálnyival maradt alul a 2016. évi júniusi maximumtól. Az árfolyam végig 700 dollár felett volt a héten csak egy nagyon kicsit nézett be a 725 dolláros támasz alá. Már több mint két hete 700 dollár felett tartózkodik az árfolyam, mióta az amerikai választások után erre a szintre került még november közepén.

A piac kitartóan emelkedő trendben van a Whaleclub piaci hangulatelemzése alapján is. A kereskedés átlag 85%-ban long pozíciókat tartalmaz a kereskedési platform szerint. Bár az árfolyam kezdi ostromolni a történelmi szinteket, egyelőre elég vételi ügylet érkezik, ami felfelé tolja a kereslettel az árakat.

 Az olasz szavazás okozta esés jó beszálló pontokat jelenthet a jövőre tekintve.

Bitcoin hosszútávú emelkedő trend

Fontosabb piaci események a héten

A héten az európai események lesznek központban.

Nap Időpont Esemény Ticker
Hétfő Reggeli órák

Egész nap

18:00

Népszavazás eredménye az olasz alkotmány reformjáról

Brexit tárgyalás a brit legfelsőbb bíróságon

Bank of England elnöke nyilatkozik

BTC/EUR

BTC/GBP

BTC/GBP

Kedd Egész nap

10:00

13:00

Mikulás 🙂

Eurózóna negyedéves GDP adat

Orosz inflációs adatok

 

BTC/EUR

BTC/RUB

Szerda 6:30

16:30

India Központi Bank kamatdöntése

Amerikai nyersolaj készletek

BTC/INR

BTC/USD

Csütörtök 13:45 Európai Központi Bank kamatdöntő ülése BTC/EUR
Péntek 02:30 Kínai inflációs adatok BTC/CNY

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.