Hatalmasat szakított BTC bányászattal egy szénbányászati cég

Az első negyedéves eredményekről szóló konferenciahívásában az Alliance Resource Partners nevű, szénbányászattal foglalkozó cég meglepő bejelentést tett. A 2,8 milliárd dollár értékű cég, amelynek részvényeivel ARLP ticker alatt kereskednek a Nasdaq tőzsdéjén, bejelentette, hogy Bitcoin bányászattal is foglalkozik és most már 425 BTC van a mérlegében. 2020 második felében próbaképp kezdtek el a bányászattal foglalkozni azért, hogy hasznosítsák a River View-ban található bányájuknál a felesleges energiát. Azóta pedig még bővítették is a tevékenységet és már 30 millió dollárnyi bitcoint bányásztak. Az összeg a 425 BTC első negyedév végén mért bitcoin árfolyamával számolva éri el ezt az összeget.

Az Alliance számára a Bitcoin bányászat praktikus és hasznos

Ha a negyedéves eredményt nézzük, akkor az látható, hogy az Alliance BTC bányászati költségeinek levonása után 7,3 millió dollárnyi profitot szereztek a tevékenységből. Ezzel pedig az Alliance a semmiből elugorva már a 23. helyet foglalja el azon a listán, ahol a bitcoint birtokló cégeket listázzák. A cég vezérigazgatója, Joe Craft mindenesetre elmondta, hogy a cég továbbra sem tervez bitcoin-centrikus stratégiát kialakítani. Inkább praktikussági szempontok mentén döntöttek a bányászatról.

Az elsőszámú szabályuk, hogy a költségeiket fedezik BTC eladásából, szóval a kitettségüket minimálisan tartják. Főleg a felesleges energiát használják ki így, plusz valamennyi részét az energiakapacitásnak még el is adják más Bitcoin bányászoknak is. Ez egyébként nem egyedi. Nagyon sok helyen látható, hogy cégek, amelyek fő tevékenységükből adódóan felesleges energiakapacitással rendelkeznek, azt vagy maguk felhasználják kriptovaluta-bányászatra, vagy továbbértékesítik.