Felfüggesztette a Ledger a Recover funkciót a kriptoközösség felháborodása miatt

A Ledger vezérigazgatója, Pascal Gauthier szerint az elmúlt hét “megalázó tapasztalat” volt számukra, és bocsánatot kért a cég “félreérthető kommunikációjáért.” A hardvertárcákat gyártó Ledger elhalasztja a Ledger Recover funkció elindítását, miután a kriptoközösség heves kritikákat fogalmazott meg velük szemben.

Ledger

Egy május 23-i Twitter Space során, amelyhez több mint 13 000 felhasználó csatlakozott, a Ledger elnöke és vezérigazgatója, Pascal Gauthier azt mondta, hogy ez egy “megalázó tapasztalat” és egy kemény lecke volt számukra:
“Ez a tapasztalat nagyon megalázó volt. Rosszul kommunikáltuk a funkció bevezetését; nem állt szándékunkban meglepni az embereket. Emiatt megértjük a közösség kritikáját, és elnézést kérünk a félreértésért.”

Gauthier elárulta, hogy az aggodalmakra reagálva a cég felgyorsítja azon terveinek megvalósítását, hogy kódbázisának nagyobb részét nyílt forráskódúvá tegye. Az operációs rendszerének és a Ledger Recovernek az alapkomponenseivel kezdik majd a munkát. Hozzátette: “addig nem adjuk ki a funkciót, amíg ez a munka be nem fejeződik”.

Ledger nyílt forráskód terv

A Ledger hallgatott a kritikákra

Charles Guillemet, a Ledger technológiai igazgatója elmondta, hogy az elkövetkező napokban a Recover protokollról szóló fehér könyv nyílt forráskódúvá válik. Valamint technikai blogbejegyzésekben elmagyarázzák a Recover elveit, és részletesebb magyarázatot adnak a folyamat működéséről.

“Nagyon egyszerű és világos lesz a megértése minden egyes kriptográfiai és információbiztonsági szakértő számára. Ha megnézik majd a protokollt, több garanciát kapnak majd és megértik, hogyan is működik.”

Guillemet megjegyezte, hogy ez azt is lehetővé teszi majd a fejlesztők számára, hogy a Ledger által kínált funkció helyett saját biztonsági másolat funkciót építsenek a seed kifejezések mentéséhez.

A Ledger nemrég azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ” folytatni fogja a programkód egyre nagyobb részének nyílt forráskódúvá tételét, amíg el nem érjük a Raspberry Pihez hasonló szintet“.

A Ledger rémálma azután kezdődött, miután május 16-án bemutatta a Ledger Recover nevű privát kulcs visszaállító funkció bevezetésének terveit. A firmware frissítés lehetővé tette volna, hogy azok a felhasználók, akik elvesztették a privát seed kifejezésüket, egy opcionális funkció segítségével visszakapják azt.

A cégre hatalmas kritika és szemrehányás zúdult a kriptoközösség részéről, akik úgy vélték, hogy ez az új Recover funkció egy “hátsó ajtót” adna a felhasználó privát kulcsainak ellopásához a hardvertárcáról.