Az amerikai nyugdíjasok ~3%-nak már van bitcoinja

Az amerikai nyugdíjasok közel 3%-a nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik valamennyi bitcoinnnal, olvasható a nemesfémekkel foglalkozó GOLD IRA Guide magazin április 17-én megjelent felmérésében.

Bitcoin vásárlás gyorsan és egyszerűen a magyar CoinMixed.eu váltón.

Amerikai nyugdíjasok 3%-a aktív bitcoin befektető

A Gold IRA Guide áprilisban 1000, 50 év feletti amerikai nyugdíjasnak tette fel kérdéseit, hogy mit gondolnak a vezető kriptopénzbe, a bitcoinba való befektetésről.

A kutatás szerint a válaszadók 56,7%-a tisztában van azzal, hogy mi is a bitcoin, de nem mutat érdeklődést, hogy be is fektessen a kriptopénzbe. Ezzel szemben 2,7% nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik már valamennyi bitcoinnal.

Nagyjából 3,5%-uk mondta, hogy szeretne bitcoinba fektetni, de nem tudja, hogy hogyan is kellene ezt csinálni. Miközben 4,5% kifejezetten érdeklődik a kriptopénz iránt, de egyelőre inkább még csak megfigyelő státuszban kísérik figyelemmel az eseményeket ahelyett, hogy cselekednének.

Mindezek mellett az amerikai nyugdíjasok igen nagy százaléka, közel egyharmad, 32,9% adta azt a választ, hogy ötlete sincs, hogy mi az a bitcoin.

Amerikai nyugdíjasok
Amerikai nyugdíjasok bitcoin befektetése Forrás: Gold IRA Guide

Egyre népszerűbbek a kriptopénz alapú befektetések

Tavaly már mi is írtunk róla, hogy számos okból hasznos lehet kriptopénzt tartogatni a nyugdíjas éveinkre. A legtöbben ilyenkor kifejezetten óvatos befektetési (azaz kevésbé kockázatos vagy volatilis) stratégiát követnek és még a közelükbe se merészkednek a bitcoinnak. Akik viszont kicsit merészebben gondolkodnak anyagi biztonságukról, a bitcoint és az altcoinokat  fedezetként használják az uralkodó pénzügyi rendszer ellen. Legyen az ok a diverzifikáció vagy a kiemelkedő hosszútávú növekedés lehetősége, a kriptopénz a nyugdíj portfólióban mindenképpen izgalmas eszköznek számít.

Korábban áprilisban olvashattunk már róla, hogy az oroszok 2%-a fektetett már bitcoinba, Oroszország legrégebbi (posztszovjet) közvélemény kutató intézetének elemzése szerint. Nemrég pedig a Global Custodian és a The Trade Crypto adott közre közösen egy tanulmányt, ami szerint az adományok 94%-át kriptopénzhez kapcsolódó befektetésbe allokálták 2018-ban.

Nem tudod mi az a kriptó? Olvass utána! Senki se dobja a szádba a galambot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük