Felnőttfilmes sztár állhat egy újabb rug pull mögött?

Lana Rhoades egy ismert felnőttfilmes sztár, aki nemrégiben úgy döntött, hogy Cryptosis néven nem helyettesíthető tokenekből (NFT-k) álló kollekciót indít. Most azonban egyes úgy látják, hogy valójában a Cryptosis csak egy újabb rug pull. A Coffeezilla nevet viselő youtuber azzal vádolta meg a művésznőt, hogy 1,5 millió dollár értékű ethereumot emelt le a projekt tárcájából, miután előtte a csábító befektéssel kampányolva gyűjtötte a támogatókat.

Lana Rhoades Twitter fiókja elnémult a vádak óta

Annyira komoly vádaskodás alakult ki az ügyben, hogy Rhoades hivatalos Twitter-fiókja egyik pillanatról a másikra törlésre is került. A Cryptosis NFT projektben 6069 NFT rajz található, amelyek mindegyike a felnőttfilmes hölgyet ábrázolják. A terjedő üzenetek és videók után a Cryptosis NFT-k iránti érdeklődés is zuhanni kezdett. Coffeezilla egyébként egy másik videóban azt is fejtegette, hogy Rhoades már közreműködött korábban is kriptos rug pullokban, például a Stickdix, Titscoin vagy éppen Pawgcoin nevet viselő projektekben.

A rug pull eléggé ismert a kriptos körökben, azt hívják így, amikor egy projekt alapítója, fejlesztője a megfelelő tőke begyűjtése után szimplán eltűnik a pénzzel. Rhoades nagyon kifakadt tweetjeiben az őket támadókra, a youtubereket úgy általánosságban “az internet betegségének” nevezte. Azt is hangsúlyozta, hogy mert egy projekt nem úgy megy, ahogy befektetői szeretnék, még nem jelenti azt, hogy csalásról lenne szó. Azóta viszont Rhoades Twitter-fiókja már nem elérhető, csak archívumban olvashatóak a tweetjei. Ettől függetlenül az Opensea piacterén Rhoades NFT gyűjteményének darabjait még mindig lehet vásárolni 0,02 ether körüli összegért. Valaki viszont 3 millió dollárnál is többet kér az 5795. számú NFT képért. Viszont ahogy látható az adatokból, egy ideje nem igazán mennek a Cryptosis gyűjtemény darabjai.