Feltette a házát a HEX kriptopénzre, mindenét elbukta

Egy kriptobefektető vakmerő kockázatot vállalt a 2021-es kriptovaluta piac csúcsán, amikor eladta a házát, és annak árát a HEX kriptovalutába fektette egy, a HEX-ről szóló kiadatlan dokumentumfilm szerint.

A „The Highest Stakes” című dokumentumfilm előzetese, amely felkeltette a kriptovaluta rajongóinak kíváncsiságát, egy súlyos kockázatot vállaló család drámájának kínzó részleteit sejteti.

Az előzetes a HEX születésének felvázolása mellett bepillantást enged egy férj és feleség közötti vitába, amelynek tárgya feltehetően az otthonuk eladása. A feleség szkepticizmusa kézzelfogható, mivel a HEX-be való befektetést Monopoly-pénzzel való játékhoz hasonlítja. A férfi azonban azt válaszolja: „Mindent felteszek, a teljes házra valót”.

HEX befektető
A HEX egyik befektetője mindent kockára tett

A férfi állítása azt sugallja, hogy jelentős összeget fektetett a HEX-be, látszólag átalakítva saját tőkéjüket körülbelül 240 000 egységnyi kriptovalutára. Az előzetes megjelenésekor a HEX árfolyama 0,43 dollár volt, ami több mint 1 millió dolláros beruházást jelent, azonban mivel a HEX ára az elmúlt évben több mint 79%-kal, az árfolyamcsúcshoz képest pedig 99%-kal csökkent, a beruházás értéke most körülbelül 2100 dollárra rúg, ami 99,7%-os veszteséget jelent.

A Richard Heart által 2019-ben bevezetett HEX egy blokklánc-alapú digitális valuta, amelyet az első blokklánc alapú letéti jegyként hirdettek, és az Ethereum platformján működik. A HEX tetemes hozamot ajánl azoknak a befektetőknek, akik úgy döntenek, hogy a tokenjeiket egy meghatározott időre zárolják. A kriptovalutára azonban a kriptoközösség átverésként és piramisjátékként tekint.

A kriptovaluta akkor omlott össze, amikor a nagy pénzügyi nagyvállalatok, amelyek együttesen egy elképesztő, 27 billió dolláros eszközkészletet kezelnek, felszálltak a Bitcoin és a kriptovaluták vonatára, és elindult a versenyfutás az Egyesült Államok első Bitcoin ETF-ért.