Fiat – kriptó váltót indít a Binance LCX Liechtensteinben

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az új fiat – kriptó kereskedési platform székhelye Liechtensteinben lesz és euróban valamint svájci frankban lehet majd kriptovalutákkal kereskedni. A sajtóközlemény további kereskedési párokat is megemlít a szabályozói jóváhagyás után.

Binance és Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX) közös vállalkozásaként gründolt Binance LCX fog felelni az ügyfélszolgálatért, a szabályozó megfelelésért és kommunikációért a hatóságokkal mialatt a Binance adja a platformot. Adrian Hasler, Liechtenstein miniszterelnöke a következőket nyilatkozta a fiat – kriptó tőzsde indítása kapcsán:

“Meggyőződésünk, hogy Liechtenstein jelenlegi és jövőbéli jogi keretrendszere illetve robusztus hozzájárulása a Binance LCX alapításához és más blokklánc vállalkozásokhoz egyedülálló szolgáltatásokat nyújt Liechtensteinben.”

Liechtenstein egyike azon európai államoknak – Svájchoz hasonlóan – mely aktívan támogatja a blokklánc ökoszisztéma és vállalatok elterjedését. Nem sokkal korábban egy új törvényt fogadott el, ami jogi és üzleti biztonságot nyújt a szektorban tevékenykedőknek.

“A blokklánc fontos alapköve lehet különböző gazdasági alkalmazásoknak, nem csak tranzakcióknál, de szélesebb pénzügyi megoldások, szektorbeli használati esetek általános felhasználás esetén is.”

Márciusban a liechtensteini Bank Frick hitelező direkt befektetést és offline megőrzést kezdett el ajánlani öt kriptopénzben: bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ripple és ethereum. A szolgáltatás elsősorban “professzionális piaci résztvevőknek és pénzügyi közvetítőknek” szól. A bank ügyfélszolgálati vezetője Hubert Büchel kijelentette, a kriptovaluta alapú szolgáltatásaikra “nagy a kereslet szerte Európában.”

(Forrás: CoinTelegraph)

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.