FIGYELEM! Kriptovaluta átverés terjeng a Jófogás.hu-n

Újabb kriptovalutás átverés kering az interneten: most éppen a Jofogás.hu weboldalon keresztül próbálnak a szélhálmosok minél több pénzt bezsebelni áldozataiktól.

Egyre több megkeresést kapunk azzal kapcsolatosan, hogy magánemberek kínálnak eladásra terméket vagy szolgáltatást a jofogas.hu-n vagy egyéb hirdetési felületeken, és a hirdetésekre jelentkezik egy cseh illető, aki PayPallal akar fizetni” – hívja fel a figyelmet a CoinMixed.eu, miután az elmúlt napokban tudomásukra jutott, hogy a tettes célja pusztán annyi, hogy meglépjen a pénzzel. A Paypal nevében ugyanis küld egy általa gondosan megszerkesztett e-mailt, amiben arra kéri áldozatát, hogy utalja át bitcoinban a szállítási költséget, aminek következtében a Paypal jóvá írja a tétel árát. Legutóbb egyébként egy kutyát, másik esetben egy laptopot szeretett volna értékesíteni a célszemély, akinél bepróbálkozott a csaló. És ami azt illeti, töviről-hegyire megtervezte akcióját, mivel az e-mailben a Coinmixed és egyéb magyar váltó weboldalát is megemlíti, hogy még jobban belopja magát az ember bizalmába.

Úgy tűnik, a csalók még mindig hihetetlen lelkesedéssel és boldogan használják fel a kétségbeesett emberek jóhiszeműségét. Legutóbb a Facebookon keresztül próbálkoztak, és felhasználói profilunkba fészkelték bele magukat, hogy önszántunkon kívül posztolgassanak mindenféle kriptós hirdetéseket.

Többször is felhívtuk már a figyelmet arra, hogy ha netalán még új vagy a kriptovaluta piacon, elengedhetetlen, hogy megismerd, milyen kriptós átverések keringenek a szektorban. A csalók minden nap új vizekre eveznek, és igyekeznek mindenkit ott támadni, ahol a legjobban fáj, avagy mindenféle pszichológiai módszereket is bevethetnek annak érdekében, hogy elérjék céljaikat. Az biztos, sosem lehet elég óvatos az ember, viszont érdemes ébernek maradnunk, és idegeneknek se bitcoint, se egyéb valutát nem küldeni csak azért, mert első hallásra kecsegtetőnek tűnik az ajánlat.