Finnország megregulázza a kriptopénz szolgáltatókat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Finnországban elfogadták a törvényt melynek keretében megrendszabályozásra kerülhetnek a tőzsdék, letétkezelő tárcák és kriptopénz kibocsátók. A törvény a jövő héten lép életbe és utána a szolgáltatóknak regisztrálniuk kell magukat a finn pénzügyi hatóságoknál.

Finnország is beáll a kriptopénz szolgáltatókat megregulázók sorába

“A virtuális pénzszolgáltatói törvény május elsején lép hatályba. A törvény értelmében, a Pénzügyi Felügyelőhatóság (Fin-FSA) regisztrációs és felügyeleti fennhatósággal rendelkezik a virtuális pénzszolgáltatók fölött.” – közölte még pénteken a finn pénzügyminisztérium.

A regisztrációs körülmények között szerepel, hogy a szolgáltatóknak megbízhatóaknak kell lenniük és képesek biztonságban tárolni a klienseik pénzét. Egyben külön számlán kell tartaniuk a kliensek pénzét a a sajátjuktól, és természetesen meg kell felelniük az AML és CFL regulációknak.

A finn pénzfelügyelet közleménye kihangsúlyozta, csakis az elsődleges feltételeknek megfelelő szolgáltatók folytathatnak kriptodevizákhoz kapcsolódó tevékenységeket és amelyek nem felelnek, azok eltiltásra kerülnek.

Az átmeneti időszak november elsejéig tart és a szolgáltatók addig kapnak haladékot, hogy megfeleljenek a követelményeknek.

EU-kompatibilis szabályozás

A Fin-FSA hamarosan törvénybe lépő szabályai megfelelnek az EU 2018 májusi pénzmosás elleni törvénymódosításához, amely paragrafusaiban kitér a virtuális pénzek AML/CFT megfeleltetésére is.

A regisztráció nem jelenti azt, hogy a szolgáltató tevékenykedhet más országokban is és minden esetben a helyi törvényeket kell követniük.

Finnország legismertebb direkt kriptopénz váltója, a Localbitcoins bejelentette, hogy javítani kíván a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni eljárásain és ezentúl platformja használatát regisztrációhoz köti.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.