Finnország több tízmillió eurót adományoz Ukrajnának lefoglalt bitcoinok eladásából

Idén áprilisban az észak-európai ország pénzügyminisztere arról számolt be, hogy bitcoinok eladásából származó összeggel fogják segíteni a háború sújtotta országot. Ez így is lett, és nemrég Finnország egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lefoglalt bitcoinok eladásából támogatja Ukrajnát. A hírek szerint a pénzmennyiséget segítségként adják az állam lakosságának megsegítésére és az újjáépítés finanszírozására.

„A finn kormány további jelentős támogatásról döntött Ukrajna számára. Finnország több tízmillió eurót adományoz Ukrajnának a finn vámhatóság által lefoglalt bitcoinok eladásából. Ezt a történelmi döntést a pénzügyminisztérium és külügyminisztérium hozta meg.” – olvasható a finn kormány weboldalán.

Nemrég megjelent információk szerint a finn vámhatóság 1889 bitcoint értékesített 46,5 millió dollár étékben, amit a kábítószer-kereskedelem során foglaltak le. Az elkobzott eszközök nagyrészét még 2018 előtt vették el, így az ország mér régóta gyűjthette azokat.

A kriptovaluták eladásához két brókert választottak ki, akik végre is hajtották a rájuk bízott feladatot. Másrészt nem az egész 46,5 millió dollár adják oda ukrajnának, hanem egy részéből az államkasszát szeretnék feltölteni.

A digitális eszközökből származó adományok nem ritkák a háború sújtotta Ukrajna megsegítéséért. Ahogy már korábban beszámoltunk róla különböző kriptovalutákat elfogadó adománygyűjtő szervezeteken keresztül juttattak el segélyeket a lakosságnak.

Finnország a jelenlegi helyzetben igazi Robin Hoodként lép fel, aki a bűnözők pénzét elveszi, és a népnek adományozza azt, igaz valamennyivel azért az államkasszáját is feltölti.