Epilógus a Firstcoin koporsója felett

Még múlt év januárjában írtunk egy cikket a Firstcoin átverés terjedéséről, ami állítólag magyar gyökerekkel is rendelkezik. Úgy tűnik az Úr 2018-ik évének január havában valami kidurrant és az árfolyam meg sem állt a 17 USD-s csúcsról 70 centig! Már a múlt év elején is rengeteg figyelmeztető jel volt arra, hogy a FRST coin egy piramis. Félünk, sokan nem vették komolyan a figyelmeztetést és átverés áldozatai lettek.

firstcoin átverés

István egy kommentelőnk a korábbi cikkünk alatt, aki észérvekkel, épésszel, józan és következetes információkkal támasztotta alá sejtésünk a Firstcoin átverés kapcsán. Írt egy aprócska epilógust a “Firstcoin koporsója felett” és engedélyével szeretnénk egy az egyben publikálni. A teljes komment-folyam elolvasható a múlt év januári Firstcoin cikkünk alatt.

Álljon mementóként minden scamcoint, fals felhőbányászt hirdető egyénnek, tulajdonosnak aki becstelen módszerekkel pénzt akar kiszedni kevésbé informált személyek zsebéből.

Álljon mementóként azok számára, akik vettek Firstcoint és befürödtek vele.

Reméljük az elkövetők, hirdetők – különösen a magyar szál – büntetőjogi felelősségre lesz vonva.

Íme a komment:

“Gondoltam utolsó bejegyzésként írok egy teljes áttekintést a Firtscoin üzleti modelljéről. Próbálom leegyszerűsíteni, hogy egy picit érthetővé tegyem a nagyon rafináltan kitalált rendszert.
Lássuk:
– A nyilvános tőzsdén tudsz vásárolni FRST, az elején bitcoinért cserébe. Ez a vásárlás már előre kibányászott érmékből történik és nyilvánvalóan a tulajdonostól/októl veszed meg, hiszen az elején csak ők rendelkeznek érmével és ezt bocsátják a tőzsdére. Miért csak ők rendelkezhetnek vele? Mert 99,9%-ig előre kibányászott érméről beszélünk. Azaz ez nem olyan mint a bitcoin, etherum, stb. ahol bárki, akár te is kvázi az otthoni gépeddel bányászhatsz érmét. Itt már ez előre megtörtént és minden ki van termelve, amit vki/vkik már birtokolnak. Ebből következtethető, hogy csak tőlük vásárolhatsz az első körben.

Pénz útja: tulajdonos/érme kibocsátó -> befektető (azaz Te)

– A megvásárolt FRST érméket beküldheted a firstcoin.club-hoz különböző előnyökért cserébe.

Pénz útja: befektető -> Firtscoin.club tulajdonos.

!!!Ez a csavar az egészben hiszen ebben a pillanatba „lemondtál” az érme jogáról és átruháztad a Firtscoin.club-ra, átutaltad az ő „walletjükbe”, majd a nyereségért cserébe lekötötted azt!!!
!!!Az érméd visszakerült a tulajdonosokhoz!!!

A fenti hozzászólásomban már írtam [Lásd az eredeti cikk kommentjeit], ha a firtscoin kibocsátónak (firtscoinproject.com) és a firstcoin.club-nak nincsen köze egymáshoz, hogyan lehet, hogy a klubnál vannak az előre kibányászott coinok? Hogyan lehet, hogy úgy osztogatják mindenre mint a cukrot? Ők honnan tettek szert erre a végtelen FRST mennyiségre? Hogyan lehet, hogy a letöltési segédlet a KYC például a firtscoinproject oldalán van, de a firtscoinclub-hoz szükséges? Hogyan lehet, hogy régebben a club oldalán volt minden tartalom, amit később külön választottak és lett belőle firstcoinproject.com?

A beküldési folyamat látható ezen a videón: https://youtu.be/Uo8_0WtQqD8 [Molnár Gergely Dávid  törölte a videót 2017.03.02.]

Gondolkodj egy picit, ha nem lenne összefonódás, akkor bármikor szabadon kiutalhatnál, nem kellene kérned, nem kellene például KYC!!! Ahogy szabadon áttudod tenni livecoin-ról yobit-re.
– Azt ígérték, hogy a 183 napos lekötésért cserébe ajándékba kapsz a tőkédre minden hónapban 2-8% érmét + ECOshare, ATM szintén ajándék érme. Továbbá részt vehetsz az ajánlói rendszerben és jutalékra leszel jogosult a személyesen behozott új tagok után, illetve a hálózatban lévő tagok befizetése után, amit FRST-ben fizetmek ki.

Pénz útja: Club tulajdonos -> befektető, hálózat építő belső Club platformja

!!!Sokan itt azt gondolták, hogy minden rendben, hiszen a saját néven lévő firstcoin.club webirodájukban vannak és látják az ewalletben a coinaikat. Pedig ez a Firstcoin.club belső platformja és ha „valódi érmét” szerettél volna kivenni, amit értékesíthetsz, akkor „mindössze” 7,5%-os utalási költéségért cserébe ki is utalhattad a klubból!!! Ha kiutaltad, akkor visszakerült a saját neveden lévő livecoin walletre az FRST cryptodeviza, azaz itt lettél kvázi újra teljes körű tulajdonos!!!

– Ha kiutaltad értékesíthetted a piacon. Kik vették meg az érméidet? Az új belépők.
Mivel az elején még több vásárló volt, mint eladó, ezért a te pénzeden kívül lehetett még értékesíteni a hálózati jutalékért cserébe kapott érméket és még a tulajdonosok is folyamatosan adtak el, hiszen sokkal kevesebb volt a clubban lévő kifizetés, mint a vásárlás a tőzsdéken. Miért?
Egész egyszerűen azért, mert a nyereséget + a lekötött érméket csak 183 nap elteltével kell kifizetni és azt is csak akkor ha kiutalod a clubból. (Emiatt dőlt össze az egész). Heti szinten csak az mlm hálózat jutalékai kerültek jóváírásra, amik kikerülhettek a tőzsdére. Sokan ezt sem vették ki, hiszen meredeken nőt az árfolyam, akkor inkább nem adták el, nem utalták ki a livecoin-ra.

Pénz útja: te, más mlm tagok nyeresége/jutaléka, tulajdonos -> új befektető

A kör bezárul és kezdődik minden elölről.

Sokan úgy döntöttek, hogy nem utalják ki külső platformra a pénzt, ha nem a clubon belül küldözgetik a felhasználói fiókok között hiszen az ingyenes, szemben a horribilis 7,5%-os kiutalási költséggel. Gondolom egyszerűbb volt ez két ok miatt is, hiszen nem kellett kifizetni a kiutalási költséget, illetve a másik félnek átutalt pénzt megkapta az utaló vmilyen formában legyen az átutalás, készpénz, egyéb crypto és nem nagyon volt nyoma.

Kérdés vajon miért volt ilyen magas ez a költség? Nyilvánvalóan azért, mert bent kell tartani az érméket clubbon belül… Minél tovább bent van az érme, annál tovább tudják az előre kibányászott saját/tulajdonosi érméjüket értékesíteni a piacon valódi áron, valódi crypto devizáért, pénzért cserébe.

Amikor eljött az a pillanat, hogy egyre több 183 napos lekötés és az azon realizált nyereség feloldásra került és az emberek szerettek volna a pénzükhöz jutni, akkor elkezdtek azon gondolkodni, hogy hogyan nehezíthetik meg a kiutalást. Miért? Mert az üzemeltetők tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy összeomlás lesz az eredménye, ezért igyekeztek kiszállni minél előbb és olyan döntéseket hozni amivel a clubban tartják a coinokat, mint például a minden szó nélkül bevezetett KYC programot. Vagy például, hogy csak akkor vagy jogosult jutalékra, ha van érvényes csomagod, de az ICO program is ezt a célt szolgálta.

Kíváncsi lennék, hogy a KYC előtt kik voltak azok, akik a teljes FRST kiutalták a livecoin pénztárcájukra, mert közöttük kell keresni a felelősöket, hiszen még a hatalmas csökkenés előtt el tudtak adni mindent és azóta is azon vannak, hogy még véletlenül se kerüljön ki pénz a club-ból…

Számoljunk csak utána, hogy ha 2000 $-ért vett vki 0,50$ árfolyam FRST, mennyit is ért rá 1 évre. 2000/0,50=4000 FRST*48%mining=5920 FRST * 16$ árfolyam=94.720$
A megdöbbentő szám ez egy VIP csomag esetében: 25.000$/0,50$=50.000FRST*48%mining=74.000 FRST * 16$ árfolyam = 1.184.000$

Na vajon kik adtak el a csúcson? Vajon miért is esett be az árfolyam? ÉS az újra lekötéssel nem is számoltunk!!! A jutalékot sem adtuk hozzá, ez tisztán az elején lekötött FRST csomagok eredménye!
Az FRST vége ott kezdődött, ami látható volt rögtön az elején, amikor az árfolyamgát átszakadt és kevesebb vevő kezdett el lenni, mint amennyi eladó, így mindenki aki el akart adni egyre olcsóbban tudta ezt megtenni a piacon. A mesterségesen feltornászott ár el is kezdett meredeken csökkenni és a földbe állni.

A pontos szerződési feltételeket érdemes lenne elolvasni amit a firstcoin.club-al kötött az ember, hiszen sok érdekes dolgot találni benne. Például értesítés nélkül módosíthatják a weboldalt. Mi van akkor ha a módosítás a törlés? Akkor minden ott regisztrált felhasználó adatai eltűnnek és az összes FRST ami a klubban van náluk marad/eltűnik???

Szerintem a tulajdonosnak/oknak igenis büntetőjogi felelőssége van a történtekkel kapcsolatban, sőt az érvényes magyar törvények szerint akár az ügynöknek is.
Érdemes elolvasni erről a portfólió (https://m.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/piramisjatekosok-es-svindlerek-fosztogatjak-a-magyarokat-mit-lep-az-mnb.258643.html)
és a minner cikkjét (http://minner.hu/2-eves-bortont-is-kaphatnak-a-csalo-engedely-nelkul-mukodo-mlm-pilotajatek-es-penzugyi-cegek-hazai-ugynokei/).

Az jó kérdés, hogy hová menjenek, melyik országban járjanak el a károsultak. Én biztos, hogy Magyarországon azonnal pertársaságot hoznék létre és megtenném a feljelentéseket a magyar hatóságoknál már napokon belül, hiszen az eredeti cégvezetés menekülőre fogta.
A prezentációkból kiderül, hogy ki a Firstcoin kitalálója, ki volt a Firstcoin club tulajdonosa. Ki volt a Marketing Igazgató és ki volt a Supportos az indulás pillanatában. Az is kiderül kik csináltak támogatói oldalt Firtscoin.club-os hátszéllel Firstcoin.pro webcímen.
Ők, az elérhető információk alapján mind magyar emberek. Rajtuk keresztül indult el az egész üzlet. Őket egészítette ki a Master Distributor, aki egy romániai srác és hipp hopp világméretűvé duzzadt az egész sztori.
Aki jól használja a google-t még mindent megtalál, pedig kezdenek eltűnni a támogatói oldalak, videók…

Nagyjából ennyi, azt hiszem mindent leírtam.
A végére már csak azt javaslom, hogy ne hagyjátok annyiban! Menjetek a pénzetek után még ha valószínűleg soha nem kapjátok vissza akkor is! Legalább a lelketek megnyugszik egy picit ha látjátok azt, hogy a felelősöket megszorongatja a hatóság!

Kitartást és minden jót kívánok!”

Fin.

via GIPHY