Fizess kriptóval határok nélkül: új szolgáltatással jön a Binance

A rivális Bitfinex tőzsde után a Binance is elindította saját fizetési rendszerét, a Binance Pay-t.

A közleményt egy blogbejegyzésben osztották kiemelve benne, hogy ezáltal olcsón és biztonságosan tudnak a Binance alkalmazás használói érintésmentesen kriptovalutákkal fizetni. A vezérigazgató Changpeng Zhao szerint az utalási mód egy lépéssel közelebb hozza a nemzetközi vásárlások területén a kriptopénz által nyújtott pénzügyi szabadságot. Azt is hozzátette, hogy a Binance.com fiókkal rendelkezők díjmentes használhatják a szolgáltatást.

Mindennapi életünk részévé válnak a kriptovaluták

A Binance Pay API-k lehetővé tennék a webshoptulajdonosoknak, fizikai üzleteknek és vásárlóknak, hogy QR-kódok segítségével dolgozzák fel az online vagy személyes tranzakcióikat. Ez a Binance közleménye szerint segítene zökkenőmentessé tenné a kriptóval való fizetést, ami mind e-kereskedelemben, mind magánvállalkozásokban (pl. étterem) egyszerűen felhasználható. A kereskedők több módszer közül választhatnak a QR-kód kiválasztásakor: vagy maguk létrehoznak egy kódot pénznemtől független tranzakciókkor, vagy fizetési kérelmet küldenek egy meghatározott összegre és pénznemben.

Kapcsolódó: Hogyan fogadhatsz el bitcoint és altcoinokat a WordPress és webshopodban

Több mint harminc fiat pénzt és kriptovalutát támogat

Kriptovaluták közül fizetni lehet bitcoinnal (BTC), ethereummal (ETH) litecoinnal (LTC), stablecoinokkal, mint a tether (USDT) vagy USD coin (USDC). Fiat pénzek közül egyedül az euró, török líra, ausztrál dollár, font és a brazil reál érhető el.

Azt fontos megjegyezni, hogy vásárlásonként és kereskedőkre egyaránt egy 10 ezer dolláros napi felső határt szabnak, a visszatérítések pedig csak abban a pénznemben mehetnek végbe, amelyekben az utalásokat feldolgozták. Arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy a Binance Pay tranzakciók visszafordíthatatlanok, és ezért fokozott óvatossággal hajtsanak végre tranzakciókat.

A nagyobb vendorok közül a Travala repjegy- és utazásfoglalási iroda lesz az első, ami integrálja a Binance Pay processzort, így a Binance számlatulajdonosok ezzel több, mint 3,000,000 utazási ajánlat közül válogathatnak világszerte.