Földbe döngölték a Robinhood app értékelését a felhasználók, közben százezret törölt a Google Play

A Google Play áruházban újra 1.1-esre zuhant a Robinhood alkalmazás átlagértékelése még annak ellenére is, hogy a Google fogta magát, 100 000 értékelést törölt a hétvégén.

A negatív értékelésözönt a Robinhood azon lépése váltotta ki, hogy a múlt héten korlátozni kezdte a Reddit /r/WallStreetBets csoportjában népszerű részvények vásárlását, a GameStop-ét és az AMC-jét. Erre válaszul a Google elkezdte törölni a kényelmetlen értékeléseket.

A tömeges lehúzása a Robinhood appnak még múlt hét csütörtökön indult és órák alatt 275,000 1-es értékelést kapott. Ebből közel 100,000-ret törölt a Google, amivel 4-esre emelkedett újra a pontozása, de mostanra újra 1.1-re fordult úgy, hogy összesen már több mint 310,000 értékelést kapott.

A Google Play elviekben tiltja az értékelés manipulációt, a múlt héten erre az irányelvére hivatkozva törölte azt a közel 100,000 értékelést.

Ezúttal azonban fennmaradhatnak – erősítette meg egy Google szóvivő a The Verge magazinnak – mert teljesítik a Play értékelési irányelveit.

Az Apple iOS alkalmazásboltjában a Robinhood értékelése továbbra is 4.0 fölötti, habár ott is emelkedésnek indult a napokban a negatív kommentek száma.

Kapcsolódó cikkeink:

(Forrás: The Verge)