Fontos bejelentést adott ki a Binance a Dogecoin tokennel kapcsolatban

Fontos bejelentés érkezett a Binance-tól a Dogecoin (DOGE) birtokló felhasználók számára. A világ vezető kriptotőzsdéje  a Binance Futures szolgáltatásainak listáját bővíti az USDC-marginált DOGE örökös kontraktus bevezetésével. A módosítás január 18-án lép hatályba, és akár 75-szörös tőkeáttétellel is lehetővé teszik a kereskedést.

Binance bejelentés

Az opcióban aktiválva lesz a Multi-Assets Mode, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy számos kriptovalutát, köztük a Bitcoint (BTC) is használhassák marginként. A vállalat emellett 10%-os promóciós díjkedvezményt kínál a felhasználóknak az USDC fedezetű határidős ügyletekre vonatkozó minden kereskedésre 2024. április 3-ig.

“A piaci kockázati feltételek alapján a Binance időről időre módosíthatja a fent említett határidős szerződés(ek) specifikációit, amelyek magukban foglalják a finanszírozási díjat, a tick-méretet, a maximális tőkeáttételt, a kezdeti letétet és/vagy a fenntartási letéti követelményeket.” – jelezte a cég.

A Binance-hoz hasonló kriptoóriások további támogatása növelheti az érintett digitális eszköz likviditását és hitelességét, ezáltal erősítve a befektetők bizalmát a tokenek iránt. A DOGE árfolyama azonban a bejelentés után alig-alig tapasztalt volatilitást, körülbelül 0,08 dolláron kereskednek vele jelenleg.

Azonban nem ez az első ilyen lépés a tőzsde részéről a 2024-es év kezdete óta. Január 4-én a Monero (XMR), a Zcash (ZEC) és más kriptovaluták is átkerültek a Monitoring Tag listájára, ahol rendszeres felülvizsgálatnak lesznek alávetve.

Néhány nappal később a vállalat a SOL/USDC, ARB/FDUSD és DOCK/USDT párokat cross-margin párként, a SOL/USDC, ARB/FDUSD és OP/FDUSD párokat pedig izolált margin párként határozta meg.

Legutóbb pedig a tőzsde bejelentette négy spot kereskedési pár (DAR/BNB, DEXE/ETH, ID/BNB és POLS/BTC) eltávolítását is. A változások január 19-től lépnek hatályba.