Fontos előrelépést tettek a Stratum V2 bányászati pool fejlesztése kapcsán

Ha széles körben elfogadják, akkor a Stratum V2 bányászati pool protokoll segíthet a Bitcoin hálózat robusztusabbá és decentralizáltabbá válásában.

Nagy bejelentést tettek a Stratum V2 fejlesztői a Twitteren: van egy működő demójuk.

 

Ami pedig még jobb, hogy a működő demó ugyanazon a napon jelent meg, amikor a Galaxy Digital bányászcsapatának a Stratum V2-ről szóló részletes jelentése is napvilágot lát.

stratum v2
Ha széles körben elfogadják, akkor ez a bányászati pool protokoll segíthet a Bitcoin robusztusabbá és decentralizáltabbá válásában.

Mi is az a Stratum V2 és miért fontos

Ez egy új bányászpool protokoll, amely, ha széles körben elfogadják, segítene a bitcoin bányászpool rétegét robusztusabbá és decentralizáltabbá tenni azáltal, hogy lehetővé teszi az egyes bányászok számára, hogy saját blokkokat építsenek. A decentralizációs előnyökön felül adatvédelmi és hatékonysági előnyöket is biztosít a bányászok számára.

Ahogy a Galaxy Digital csapata is rámutat a kutatási jelentésében, a bányászpool protokoll ideje már régen eljött. Különösen, ha figyelembe vesszük a hálózathoz eddig is és a jövőben is hozzáadódó új hashráta mennyiségét. A tét egyre nagyobb és folyamatosan növekszik. A Stratum V2 által a man-in-the-middle támadások ellen nyújtott védelemre minden bányásznak szüksége van, mivel a bitcoin hálózatot egyre jobban ellenőrzik.

Nagyon jó látni, hogy a Stratum V2 fejlesztése jól halad, és jelentős előrelépés történik azon túl, amit a Braiins csapata már megtett a firmware-en keresztül. Ez fontos munka, amelyet nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a Stratum V2-t a Braiins, egy prágai székhelyű startup fejleszti.