Chris Larsen, a leggazdagabb kriptovaluta-befektető, szerepel a Forbes listáján

Chris Larsen lett a Forbes ez évi 400-as listáján a 383-dik leggazdagabb ember, és ő az első, aki kizárólag kriptovalutákból halmozta fel vagyonát.

A Forbes múlt héten tette közzé legújabb, 2018-as 400-as listáját, amelyben Larsen vagyonát 2,1 milliárd dollárra becsülik. A listát Jeff Bezos vezeti, aki 78,5 milliárd dollárt keresett pusztán az elmúlt évben. Így 160 milliárdos összvagyonával végre sikerült leelőznie Bill Gates-t, aki 24 évig tartotta a csúcspozíciót. Larsen mellett most először a Dropbox vezérigazgatója, Drew Houston is felkerült a listára.

A gazdagok még gazdagabbak lettek

Az idei listára 2,1 milliárd dolláros rekordösszeg alatt senki nem fért fel, ami azt mutatja, hogy a gazdagok csak még gazdagabbak lettek az elmúlt évben. A listatagok átlagos vagyona már 7,2 milliárd dollár – ez is rekordösszeg –, ami fél milliárd dolláros emelkedést jelent az elmúlt évhez képest. Egy korábbi, a Credit Suisse által készített 2018-as beszámoló szerint a világ leggazdagabb 1 százaléka már a globális vagyon több mint felét birtokolja, ez az arány 2030-ra pedig minden valószínűség szerint már 2/3-ra fog emelkedni.

Ingadozó vagyon

Larsonnak állítólag körülbelül 5,19 milliárd XRP tokenje van, emellett pedig részvényese az XRP anyavállalatának, a Ripple-nek. A Forbes tavaly Larsen vagyonát 37,3 milliárd dollárra becsülte. Habár akkor az XRP még 2,39 dollárt ért, ebben a pillanatban már csak 0,47 dollárt ér, ami azt jelenti, hogy Larsen vagyona ma csupán 2,1 milliárd dollár.

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse vagyona januárban még 9,5 milliárd dollár volt a Ripple-nek köszönhetően. Ám az XRP értékének volatilitása és a kriptovaluta-piac ingadozása következtében vagyona a Forbes 400-as listájának küszöbe alá esett.

A Ripple értéke persze még felmehet, így az XRP-befektetők vagyona növekedhet. Annak hírére, hogy a Ripple egy xRapid nevű, blokklánc alapú nemzetközi fizetési konstrukciót indít be, késő szeptemberben újra megdobta az XRP árát. A fellendülés azonban nem tartott sokáig, ugyanis az XRP ára újból visszaesett. Ha a kriptovaluta alapú pénzügyi tranzakciókat lehetővé tevő xRapid szélesebb körben is elterjedne, az igazi áldás lenne a Ripple és az XRP számára.

A Forbes kriptovaluta-befektetőket szerepeltető 2018-as listáján Larsent Joseph Lubin, az Ethereum és a ConsenSys társalapítója, illetve harmadik helyen a Binance vezérigazgatója, Chanpeng Zhao követi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük