Egy befektetési társaság idő előtt kifizetné az Mt.Gox károsultakat

A Fortress Investment Group segítségével az Mt.Gox károsultak hamarosan pénzükhöz juthatnak végre.

A 2014-ben csődbement Mt.Gox tőzsde hitelezői a mai napig nem kapták meg a kereskedési platformon tárolt bitcoinjaikat. Bár a csődbiztos már előállt egy javaslattal, hogy 850 ezer bitcoinból álló vagyont hogyan kéne visszajuttatni a jogos tulajdonosoknak. Azonban az Mt.Gox egykori ügyfelei a mai napig semmit nem láttak a 7 éve eltűnt bitcoinjaikból.

A Fortress Investment Group ezen a helyzeten szeretne változtatni és átvállalná a hitelezők követeléseit, akik így idő előtt hozzájuthatnak pénzükhöz. Míg azonban a csődeljárás során a teljes bitcoin befektetésüket visszakapnák az emberek, a Fortress az idő előtti kifizetésért súlyos sápot vesz le. A befektetők mindössze az Mt.Gox tőzsdén tárolt bitcoinjaik 80-90%-át kaphatnák vissza. Viszont legalább visszakapnának valamit és nem kellene tovább várniuk az eljárás befejezésére. A Fortress hajlandó készpénzben, bitcoinban vagy bitcoin cashban is kifizetni a követeléseket.

Az Mt.Gox tőzsde 2013-ban a világ legnagyobb kriptopénz váltója volt, ahol a teljes bitcoin forgalom 80%-a forgott át. Azonban 2014-ben a tőzsde egyik napról a másikra csődvédelmet kért, mert egy hekker támadás miatt elvesztették a tárolt bitcoinok egy részét. A nyomozás során bár megtalálták az elveszett bitcoinok egy részét, a tárgyalások végeláthatatlanul követték egymást az elmúlt 7 év során miközben az egykori ügyfelek semmit nem kaptak vissza még a platformon tárolt bitcoinjaikból, miközben az eljáráson az ügyvédek és felszámolók csak hónapról hónapra gazdagodtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük