Francia elnök: a blokklánc az innováció élvonalába emelheti az európai mezőgazdaságot

Emmanuel Macron francia elnök az adattechnológiák, mint a blokklánc is, fokozott használatáért szólalt fel a mezőgazdaságban mert félő, hogy nem követhetőek vissza az eredetükig az élelmiszerek.

A párizsi 56. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon, a hétvégén szólalt fel Macron, aki arról beszélt, hogyan fontos a mezőgazdasági termékek hitelesítése és nyomon követése mivel a fogyasztók egyre jobban aggódnak a biztonságuk miatt. Itt konkrétan a lengyel marhahús-botrányra célzott:

Hajtsuk végre Európában, legyünk a mezőgazdasági adattechnológia élén azzal, hogy olyan eszközöket fejlesztünk ki, amik nyomon követnek minden egyes terméket a nyersanyag feldolgozásától a csomagolásig és feldolgozásig.

Majd azzal folytatta, “az innováció itt van és használni kell a mezőgazdaság világában,” mert előnyökkel jár a fogyasztók számára.

Az innovációra történt felszólítás jegyében egy többrészes stratégiát képzel el. Emmanuel Macron francia elnök szerint egyben a mezőgazdaság blokklánc alapúvá tétele segíthetné a farmerek és fogyasztók védelmét is. Szerinte európai mezőgazdasági politika a farmerek és fogyasztók védelmén fog alapulni a klímaváltozás, piaci kockázatok és a környezetbarát gazdálkodás jegyében ahol fontos szerepet kap a technológia és innováció is.

Amennyiben van támogatás az EU tagországoktól, akkor egy közös európai munkacsoport felállítását fogja ajánlani annak érdekében, hogy biztosítva legyen a mezőgazdasági termékek magas minősége és a hamis termékek kiiktatása.

(Forrás: Agirdigitale.net)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük