Francia jogalkotók: alacsonyabb áramár a kriptobányászoknak

Két francia jogalkotó már korábban is több kriptobarát rendelkezést kívánt foganatosítani annak érdekében, hogy Franciaországot vezető kripto-nagyhatalommá tegyék. A mostani ötletük a kedvezményes áramár bevezetését hozná el a francia bányászok számára.

Jena-Michel Mis és Laure de La Raudière az új javaslatuk részeként azt terjesztették fel, hogy mostantól a bányászatot “intenzív energiafelhasználású tevékenységnek” definiálják a francia törvények szerint. Ez az a kategória, ami lehetővé tenné a francia bányászok számára, hogy kedvezményben részesülhessenek, és így jelentős egyre több bányászcéget és garázsbányászt csábíthatnának Franciaországba.

Jean-Michel Mis szerint jelenleg a kriptovaluta bányászok aránytalanul vannak szétosztva a világon. A relatíve olcsó áramárak jelentette előnyökből ugyanis eddig az USA és Kíná bányászai részesültek. “Nekünk is létre kell hoznunk a saját bányászfarmjainkat Franciaországban” mondta Mis a Les Échos pénzügyi napilapnak.

Franciaország energiatermelésének 70%-át 60 nukleáris reaktor adja. Ennek köszönhetően viszonylag alacsonyak az áramárak; az Európai Unión belül az egyik legolcsóbb lakossági és nagykereskedelmi áramot képesek biztosítani. A további kedvezmények pedig ösztönzőként hathatnak az új bányászfarmok telepítésénél, vagy más országok bányászainak bevonzásánál.

500 milliót a kriptogazdaságba

A két képviselő a héten prezentálta javaslatait arról, hogyan tudná a francia kormány támogatni a francia kriptogazdasági szereplőket. A tervük szerint a kormánynak 500 millió euró vissza nem térítendő forrással támogathatná 2020-ig szektort, hogy a kellő fejlesztéseket el lehessen végezni.

Jean-Michael Mis szerint Franciaországnak még most kell cselekednie, hogy a blokklánc technológiát hasznosító országok élvonalába tartozhasson.

“2019 a kriptók éve lesz. Ez a 10 éves technológia most hagyja maga mögött a kísérleti szakaszát, és kezdődik el ipari hasznosítása. Az emberek a mindennapi életük szerves részeként fogják látni a kriptovalutákat.”

Mis és de La Raudière prezentációja több, mint 20 javaslatot tartalmaz a francia kriptogazdaság fejlesztésére, a Franciaországban uralkodó fokozatosan kriptobarát hangulat pedig könnyedén néhány pont bevezetéséhez vezethet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.