A GitHubnak köszönhetően egy saját Bitcoin csapot építhetsz

Az eredeti Bitcoin csap tudatosságnövelési szándékaira alapozva egy GitHub felhasználó olyan fizikai Bitcoin jutalmazási rendszert tervezett, amelyet bárki megépíthet otthon.

A Bitcoin csapok hagyományosan olyan webhelyeket foglaltak magukba, amelyek Bitcoinnal jutalmazták a felhasználókat egyszerű feladatok elvégzéséért, mint például a CAPTCHA kitöltéséért vagy hirdetések megtekintéséért. Ezeket az új rendszereket eredetileg arra tervezték, hogy ösztönözzék az embereket és terjesszék a BTC-t.

A koncepciót eredetileg 2014-ben, egy korai Bitcoin támogató, Gavin Andresen dolgozta ki. Az egyszerűen „Bitcoin csap”-ként ismert találmány, mely Andresen Bitcoin-központú agyszüleményének gyermeke, fejenként 5 BTC-t fizetett ki. Manapság a jutalom mértéke az inflációval csökkent. Általában kis mennyiségű szatosit fizetnek ki fejenként.

A közelmúltig ezek a jutalmazási rendszerek többnyire az alkalmazásokra és a webhelyekre korlátozódtak. Azonban a GitHub Tbruno25-nek nevezett felhasználó innovációjának köszönhetően elkészíthetjük saját fizikai Bitcoin csapunkat. A beállításhoz meglehetősen egyszerű eszközökre van szükség. Kell egy Raspberry Pi, egy kamera modul és egy 2,8”-os érintőképernyő, valamint egy 3D nyomtató. Ennek az az oka, hogy a Tbruno25 terve tartalmaz egy elegáns 3D-s nyomtatott állvány tervét is, amely különleges hangulatot ad a készterméknek.

A csap használata viszonylag könnyű. Egyszerűen érintsd meg a képernyőt, és szkenneld be Bitcoin tárcád QR-kódját az eszköz kameráján keresztül. Néhány másodperc múlva a csap megmutatja a saját QR-kódját, beolvassa azt, és az eszköz megosztja veled a frissen letétbe helyezett szatosid tranzakciós részleteit.

csap

Az első fizikai Bitcoin csap

Bár ez a legújabb – a 3D nyomtatásnak köszönhetően a legstílusosabb – de nem az első kísérlet egy fizikai Bitcoin csap létrehozására. Röviddel azután, hogy Andresen 2014-ben közzétette terveit, egy fizikai csapot fedeztek fel a Miami Art Basel múzeumban.

A Bitcoin ATM-ek üzemeltetője, a BitStop által létrehozott csapot azért telepítették oda, hogy ennek segítségével lehessen a művészeket támogatni. Egy 2014-es Reddit bejegyzés szerint a csap körülbelül 1 dollárt küldött a felhasználó BTC tárcájába. Ezt arra használták, hogy olyan művészeknek adjanak borravalót, akiknek a munkáján féltüntetésre került egy QR-kód, amely a Bitcoin tárcáját jelképezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük