Globális fertőzést próbál megállítani a FED, ami veszélyes mint a koronavírus

Martin Armstrong, a legendás geopolitikai és pénzügyi elemző a FED hibás döntéseiről és a banki kamatlábak emelkedéséről beszélt.

Martin Arthur Armstrong 70 éves, amerikai pénzügyi és gazdasági elemző, az Armstrong féle gazdasági bizalom modell megalkotója és híres szerző. Legújabb könyve a Világgazdaság Manipulálása akkora sikert aratott az Egyesült Államokban, hogy jelenleg minden készlet kifogyott. A szerző nemrég adott interjújában arról beszélt, hogy a központi bankok és kormányok döntéseinek milyen következményei lehetnek.

“A FED csapdába esett. Ha nem injektál továbbra is napi több milliárd dollárt a repópiacba, a kamatlábak emelkedni fognak. Megjelent a Japán Bank és azt mondta, hogy korlátlanul vásárolunk államkötvényeket. Tehát ők is próbálják megakadályozni a kamatlábak emelkedését. Az EKB (Európai Központi Bank) sem engedheti meg magának, hogy emelkedjenek a kamatlábak… Ez egy olyan globális fertőzés, amely folyamatosan fejlődik, és rendkívül veszélyes. A kamatlábak emelkedése óriási következményekkel jár az egész világon.” Majd hozzátette: „A kamatlábak emelkednek, ez egy igen kockázatos időszak.”

Armstrong szerint a globális kormányok jelentik a legnagyobb kockázatot, köztük az Egyesült Államok kormánya is.

„Meg kell azt érteni, hogy bizonyos időszakokban a tőke rájön arra, hogy ki a legnagyobb kockázat és bizony az állam az. A tőke ilyenkor elmozdul. Az állami típusú befektetésekből, mint például az államkötvények, a magánszektorba áramlik át. Lehetnek részvények, arany vagy akár különböző helyen lévő ingatlanok is. Megpróbálsz megfogható, tárgyi eszközöket keresni. ”

Nincs kiút

A repópiacon csapdába esett FED nem tudja megállítani a rossz adósságkezelést, így elveszíti a játszmát a kamatlábak emelkedésével szemben. Ha viszont nem pumpál pénzt a piacra, a rövid távú kamatlábak fognak drámai módon emelkedni. Armstrong szerint már elvesztették az irányítást a kamatlábak felett, máskülönben nem kellene újabb milliárdokkal tömni a repópiacot.

„Próbálják alacsony szinten tartani a kamatokat. Ha a FED veszít, a kamatlábak emelkednek, és ez bizony látható lesz a Kincstár aukcióin. Akkor már nem számít, mit akar csinálni a FED a repópiacon. Ez a stressz látható lesz a Kincstár aukcióin és a kormánynak magasabb árakat kell fizetnie. Ez fog történni.”

Zárásként Armstrong azt nyilatkozta: “A központi bankok folyamatosan veszítenek hatalmukból. Erről szól az új, a Világgazdaság Manipulálása című könyvem is. Ez az egész egy manipuláció. A kormányok megpróbáltak mindent ellenőrizni, de a csatát minden lehetséges szinten elveszítették. Ha a FED elveszíti az utolsó csatát is, akkor nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a központi bankok már nem működhetnek tovább úgy, mint most azaz a gazdaságot és az inflációt irányítva.”

Kapcsolódó cikkek:

75 milliárd dollár a semmiből: ennyi új dollárt nyomtatott a FED tegnap

Azonnali banki utalások bevezetését tervezi a FED 2023-ra

Fed elnök a Libráról – Potenciális előnyök és kockázatok