Gondjai akadtak az XRP tulajdonosoknak a Ledger mobilalkalmazásával

A hardvertárca-szolgáltató Ledger szerint az XRP-vel rendelkező ügyfeleinél problémák merültek fel a Ledger Live alkalmazás használata során. A vállalat közzétette, hogy felhasználóinak problémái akadnak az XRP számlák létrehozásával és az XRP küldésével a mobilalkalmazáson keresztül.

A vállalat megnyugtatta az ügyfeleket, hogy a felmerült problémák nem jelentenek veszélyt a vagyonukra, mivel pénzük biztonságban van. Továbbá felszólított mindenkit, hogy frissítsék mobilalkalmazásaikat a legújabb frissítésre, viszont egyesek szerint pont a legújabb frissítés az oka a jelenlegi üzemzavaroknak.

Mikor a felhasználók megpróbálják a Ledger Live-hoz hozzáadni XRP fiókjaikat, vagy tranzakciókat végrehajtani, az ”API HTTP 418” hibakód jelenik meg képernyőjükön.

Nemrég pedig a Ledger a platformot támadó scam-ekre hívta fel a figyelmet, amelyek főként az XRP tulajdonosokat érintik. Arra figyelmeztetnek, hogy kerüljék a tokenallokációs igényeiket, mivel a támadók átvehetik az irányítást fiókjaik felett. Továbbá elmondta, hogy ne osszák meg adataikat senkivel sem, beleértve a vállalat munkatársait is, mivel bárki csaló lehet.

Másrészt arra kérnek mindenkit, hogy átmenetileg a Ledger Live asztali alkalmazást használják, ameddig a problémát meg nem oldják. A Ledger egyelőre nem tudja, hogy vajon mi okozhatta a problémát. Az elhárítási folyamat előrehaladtával azonban további információkkal fogja ellátni a nyilvánosságot.

Bár a Ledger soha nem veszített eszközöket hackertámadás maitt, a platform biztonsági rendszerét 2020-ban át tudták. Ennek során több mint 270 000 ügyfél adatait szerezték meg, amiket később nyilvánosságra hoztak. Az támadás ellenére az ügyfelek pénzeszközei biztonságban maradtak.