Milyen új funkciókra lesz képes a Google Gemini?

A Google legújabb mesterséges intelligencia modellje, a Gemini a legismertebb szolgáltatásaiban, például a YouTubeban vagy a Gmailban is megtalálható lesz.

A vállalat keddi i/o fejlesztői konferenciáján Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója bemutatta az AI technológiájuk új funkcióit és megjelenési területeit.

Egy hamarosan megjelenő Gemini-frissítésben a felhasználók képesek lesznek előhívni azt, hogy interakcióba lépjen bizonyos alkalmazásokkal, hogy például az AI által generált képet húzzanak és helyezzenek el egy üzenetbe. Ezenfelül a YouTube használata során képesek lesznek a mesterséges intelligencia által információkat kapni a lejátszott videókban.

A 2023 decemberében induló Geminit a Gmail is megkapja, aminek segítségével a felhasználok kereshetik, összegezhetik és szerkeszthetik majd e-mailjeiket. A platformon belül továbbá a mesterséges intelligencia képes lesz az olyan összetett feladatok megoldásában, mint bizonyos nyugták megkeresése vagy online űrlapok kitöltése.

A Google bemutatta a Gemini Live-ot is, ahol a felhasználóknak lehetőségük van beszélgetéseket folytathatni a mesterséges intelligenciával az okostelefonjukon keresztül. A chatbotot a beszélgetés során akár közbe is lehet szakítani, ha valami nem világos a válasza kapcsán, és valós időben képes alkalmazkodni a beszédmódjainkhoz is.

További hasznos funkciói a Gemininek

Ha ez nem lenne elég, a Google még olyan AI-ügynökök fejlesztésén is dolgozik, amelyek képesek lennének a nevünkben érvelni, tervezni és összetett feladatokat végrehajtani.

A cég AI-modelljének további frissítései közé tartozik, hogy a Google Assistantot Androidon a Gemini váltja fel, amely teljesen integrálódik az operációs rendszerbe.

Emellett az új ”Ask Photos”  funkció lehetővé teszi a beszéd által való keresést telefonjaink gallériájában, és képes felismerni a tárgyakat, embereket vagy összefoglalni bizonyos eseményeket is. Lehetővé tudja tenni a képesk segítségével, hogy láthassuk egyes tevékenységek, például az úszásunk előrehaladását. A Gemini képes egy emlékösszefoglalót az első körök megtételétől egészen az úszótanfolyam bizonyítványáig, amellyel újra és újra átélhetjük az emlékeket.

Válasz a ChatGPT legújabb verziójára

A rivális OpenAI egy nappal a Gemini frissítéseinek bemutatása előtt jelentette be legújabb művét, a GPT-4o-t, amellyel eléggé magasra tette a lécet a vállalat számára. A Google azonban sikeresen fel tudta venni a kesztyűt a mesterséges intelligencia modeljével. A vállalat egy lenyűgöző listát adott ki az újdonságokról, amelyek remélhetőleg beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Míg néhány frissítés csak bizonyos régiókban érhető el a világon, addig egyesek a tervek szerint a későbbiekben fognak megjelenni.