Ezt mutatja a Google keresések száma a kriptopiacok jövőjéről

Amikor a kriptopiacok egy nehezebb időszakot élnek meg, mint mostanában, akkor sokan próbálják találgatni, hogy megvolt-e már a mélypont és mikorra várható a felemelkedés. Ez a kérdés most különösen aktuális, hiszen hónapokon át tartó mélyrepülés után ismét feltűnt egy bikapiac ígérete. A bitcoin a cikk írásakor közel 24 ezer dollárt ér és most ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy egy hónap múlva hol lesz az árfolyam.

A Google keresésekből sem lehet túl sok következtetést levonni

És nagyon sokan keresik a jeleket, akár még a Google keresési trendek között is. Ez tökéletes arra – nem csak kriptoban -, hogy a piaci hangulatot, az emberek számára fontos kérdéseket meg tudjuk határozni. 2022-ben a webes keresések a “crpyto” szóra 73%-kal csökkentek, míg az “NFTs” kulcsszó kereséseinek száma 86%-kal zuhant be. Sőt, még az “ethereum” szóra is 57%-kal kevesebben kerestek rá. Persze ez nem meglepő, a Terra májusi összeomlása, a Celsius és a Three Arrows Capital csődje eléggé elüldözte a befektetők egy bizonyos rétegét. Ez különösen azért érdekes, mert amikor ennyire bezuhant a keresések száma a kriptoban 2020. decemberében, az a kripto történetének egyik legnagyobb felívelését előzte meg. Akkor 2020. március és 2021. január között a kriptopiac piaci kapitalizációja 17-szeresére nőtt. Akkor most ez vár ránk ismét? Sajnos nem ennyire egyszerű.

Crypto

Teljesen más a gazdasági helyzet 2020 és 2022 között. Akkor a kormány öntötték a pénzt a gazdaságokba, hogy a Covid-19 járvány okozta problémákat orvosolják. Viszont az akkor beöntött nagy mennyiségű pénz inflációhoz vezetett, amit a bankok a kamatlábak emelésével akarnak megállítani. Mivel nő a tőke költsége, lassul a növekedés és a befektetések vonzereje is. A kriptopiacon fennálló medvepiac jelenleg több okból is létezik, ráadásul úgy tűnik, hogy a központi bankok és a kormányok is megpróbálnak valamilyen módon hatással lenni a kriptovaluták működésére. Nem csoda, hogy a “crypto” szóra történő keresések csökkenésével megnőtt a “crypto is dead” keresések száma júniusban és májusban is. A kripto viszont nem halt meg, köszöni szépen, nagyon is jól van. Csak az Ethereum 38%-ot emelkedett árfolyamában 30 nap alatt és több más projekt is hihetetlen növekedésben van ismét.