Csak idén már 15 alkalommal temették el a bitcoint

Ma az internet világában már egyre inkább a kulcsszavakon és a keresőknek való megfelelésen van a hangsúly. Így az egyik leginkább használt statisztika a keresőkifejezésekre vonatkozik. Mindenféle témában meg lehet nézni a kulcsszavakat, lehet azokra optimalizálni és elég sűrűn szoktak mindenféle toplisták is megjelenni. 2010 óta arra is van már kimutatás, hogy a bitcoint hányszor temették el. A Bitcoin Gyászjelentések statisztikája szerint az elmúlt 12 év alatt több mint 400 alkalommal írtak arról, hogy a bitcoinnak vége.

A bitcoin jelenlegi helyzetére vonatkozó keresések száma növekszik

Csak 2022-ben 15 alkalommal temették a BTC-t, legutóbb 2022. június 18-án, amikor egy tweetben arról írtak, hogy a “Bitcoin innen már nem jön vissza”. A Google statisztikái is azt mutatják, hogy a “bitcoin is dead” azaz a bitcoin halott kifejezésre is jóval többen kerestek most rá, mint korábban. Az elmúlt két hétben történt események azért arra is magyarázatot adnak, hogy ez miért történt így. Hiszen a Glassnode adatai szerint az elmúlt három napban történt a bitcoin történetének legnagyobb összegű, realizált vesztesége. Az adatok szerint ezen időszak alatt 7,3 milliárd dollárnyi BTC veszteség keletkezett olyan coinok elköltésével, amelyeket birtokosai drágábban vásároltak meg.

Bitcoin

A legutolsó bitcoin gyászjelentést a hírhedt BTC kritikus Peter Schiff írta meg Twitteren, aki szerint a mostani mélyrepülés még csak a kezdet. A számítások szerint a héten bőven át fogja lépni a Google keresések száma a korábbi csúcsot a “bitcoin is dead” kifejezésre. A legkevesebb alkalom, amikor temették a bitcoint, még 2010-ben volt, azóta például 2020-ban 14 alkalommal, 2021-ben pedig 47 alkalommal temették el a legnagyobb kriptovalutát. Ebből természetesen komoly következtetések nem vonhatóak le. Sőt, az is elképzelhető, hogy ez már csak egy öngerjesztő jóslattá vált. A lényeg, hogy jelenleg türelmesen kell figyelni a folyamatokat, ahogy azt Salvador elnöke is mondta nemrég.