A Google Play letöltési statisztikák alapján hasít a Brave Japánban

A Brave decentralizált blokklánc-kompatibilis böngésző népszerűsége tovább növekszik. Japánban már felülmúlja a versenytársait a Google Play letöltési rangsorában.

A Brave veri a rivális böngészőket

Egy szeptember 8-i Reddit bejegyzés szerint ez az első alkalom, hogy az adatvédelemre nagy hangsúlyt fektető Brave böngésző Japánban felülmúlta az olyan rivális internetes böngészőket, mint a Firefox, az Opera és a Chrome. A Google Play legfrissebb rangsorolási adatai azt mutatják, hogy a Brave a 10. helyet foglalta el a letöltési listán, míg legközelebbi versenytársa, a Firefox ettől lemaradva, csak a 14. helyen sikerült végeznie.

A Google Play rangsorolását az határozza meg, hogy egy adott alkalmazás mennyire teljesít jól számos olyan kulcsfontosságú mutatóval szemben, mint például az alkalmazás lefagyásainak aránya, a túlzott WiFi használat, a helymeghatározás, a háttérben történő műveletek száma, a törlések száma illetve az akkumulátor leterhelése.

A Reddit bejegyzés szerint a Brave alkalmazását több, mint 2 millió alkalommal töltötték le Japánban az elmúlt hónapban, míg a Firefox böngészője csak 553 000 letöltéssel dicsekedhet.

A Brave a hagyományos böngészőktől úgy próbál piaci részesedést elcsalni, hogy az internetes böngészőjében végrehajtott egyes műveletek után, BAT tokeneket ad a felhasználók számára. A Brave-et használók különböző hirdetések megtekintésével és bővítmények engedélyezésével, natív Basic Attention Token-t (BAT) kereshetnek. A tokent később adományként elajándékozhatják a tartalom készítők számára olyan közismert webhelyeken, mint a Reddit vagy a Vimeo. Még augusztus elején jelentette be a cég, hogy az adományküldő funkció a Twitteren is elérhető. A közösségi mikroblogger oldalon felül most újabb két partnerrel bővül a rendhagyó szolgáltatás.

A Brave böngésző új kriptopénz-tárcát fejlesztett ki

Augusztus végén a vállalat bejelentette, hogy új kriptotárcát dolgoz ki az Ethereum alapú ERC20 tokenekhez. A san francisco-i székhelyű cég szerint a böngészőbe épített tárcaszolgáltatás támogatja a BAT tokent, amely egy ERC-20 token, de emellett még több ezer más Ethereum-alapú tokent is.

>>>Nem mindenki született kereskedőnek. 6.2 százalékos kamatos kamathozam kriptovaluta betétedre a BlockFinél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük