A Grayscale bekebelezi az összes újonnan bányászott bitcoint

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy független kutató, Kevin Rooke arra a megállapításra jutott, hogy a Grayscale az elmúlt két hét összes újonnan kibányászott bitcoinját felvásárolta. Nincs több elérhető bitcoin készlet a piacon.

Az egyik legismertebb kriptovaluta eszközkezelő a Grayscale Investments a május 11-i bitcoin blokkjutalom felezés óta gyakorlatilag felszippantotta az újonnan bányászott bitcoinokat.

Kevin Rooke arra mutatott rá, hogy a Grayscale a felezés után 18 910 BTC-t adott a Bitcoin Investment Trust bitcoin alapjához, míg a bitcoin bányászok mindössze 12 337 bitcoint generáltak. Ez azt jelenti, hogy a digitális eszközkezelő halmozta fel az összes újonnan bányászott bitcoint és azon felül még több, mint 6 ezer bitcoint vásárolt.

Rooke elemzésére azonnal megérkezett az első reakció is Changpeng Zhao-tól, a Binance vezérigazgatójától. Zhao híresen béna Twitter kommenteket ír, ez se marad sokkal az átlagtól: “nincs elég új készlet, csak egy fickó számára.”

Rooke becslése szerint a Grayscale 2020 első negyedévében az újonnan bányászott bitcoin készlet 33–34%-át tudhatta magáénak. 100 nap alatt összesen 60 762 BTC-t halmozott fel. A negyedév során a Grayscale átlagosan heti 29,9 millió dolláros befektetést eszközölt, ami azt jelenti, hogy 800%-os nyereséget könyvelhetett el 2019-hez képest. Barry Silbert a Grayscale Investment alapítója azzal reagált Rooke becsléseire, hogy “csak várd meg, míg meg nem jelenik a második negyedévi,” ami azt sugallja, hogy a következő hónapokban újabb rekord várható.

Hasonlókat jelentett a Grayscale az ethereum kapcsán is. A 2020-ban bányászott etherek (ETH) csaknem felét az eszközkezelő vásárolta fel. A cég szerint erre azért volt szükség, mert az Ethereum 2.0 beindítása előtt drasztikusan megnőtt az intézményi kereslet a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.