Grayscale Investments Stellar lumens (XLM) árfolyamát követő alapot indít

Grayscale Investments, a Digital Currency Group digitális eszközkezelő leányvállalata Stellar lumens támogatást jelentett be egy új befektetési eszköz formájában.

A cég csütörtökön jelentette be, hogy elindítja a Stellar Lumens Trust alapot, ami egy egyeszközös befektetési termék lesz a lumens (XLM) árváltozását kriptopénzt követve. A lumens a Stellar hálózat kriptopénze. A Grayscale már rendelkezik egyeszközös alapokkal, melyek a bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), ethereum classic (ETC), zen (korábban zencash), litecoin (LTC), XRP és zcash (ZEC) árfolyamokat követik.

A Stellar blokklánca egy alacsony költségű utalási hálózat mikrotranzakciókra tervezve. A sajtóközleményben a Grayscale Investments megjegyzi, a Stellar célja, hogy pénzügyi szolgáltatásokat biztosítson a világ szegényebb régióiban élő embereknek. A Jed McCaleb által alapított Stellar már az IBM érdeklődését és felkeltette, ami szintén egy határokon átívelő fizetési csatornát fejleszt a Stellar blokkláncán.

A közleményben a Grayscale ügyvezető elnöke Michael Sonnenshein megjegyezte, “a termék bevezetésével növekedni fog a digitális eszköz-univerzumban a lefedettségünk.”

A vállalat “tovább növeli a befektetők hozzáférését az olyan bevált blokklánc projektekhez, melyek momentummal és lényeges erőforrásokkal rendelkeznek,” tette hozzá.

A Grayscale bejelentése akkor jön, mikor az ethereum classic 51%-os támadás miatt magyarázkodni kényszerült a befektetői előtt biztosítva őket, hogy a befektetéseik nincsenek veszélyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük