Guggenheim befektetési igazgató: a Bitcoin 20 ezer dollárig fog visszaesni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Guggenheim befektetési igazgatója ismét nyilatkozott a Bitcoin árfolyamának jövőbeli alakulásával kapcsolatban. Míg egy hónappal ezelőtt azt jósolta, hogy a Bitcoin el fogja érni a 400 ezer dollárt, most azt mondja, hogy 20 ezer dollárig fog visszaesni.

Most akkor 400 ezer vagy 20 ezer dollár?

Azon már nem nagyon szoktunk meglepődni, hogy a Bitcoinnal kapcsolatban nagyon is eltérő jóslatok látnak napvilágot. Van aki azt mondja, hogy a Bitcoin eléri a 100 ezer dollárt, de van olyan is, aki szerint az 1 millió dollár is reálisnak tűnik. Most úgy tűnik, hogy van olyan is, aki egy hónap különbséggel látszólag teljesen mást mond.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Scott Minerd, a Guggenheim befektetési igazgatója decemberben úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin körülbelül 400 ezer dollár lesz. A bizakodó becslést akkor a cég fundamentális elemzésére alapozta. Most Minerd a CNBC Closing Bell műsorának január 20-ai epizódjában a korábbi nyilatkozatával – első ránézésre – ellentétes gondolatokat osztott meg a nézőkkel. A befektetési szakember úgy látja, hogy a Bitcoin már nem fog újabb mindenkori csúcsot felállítani 2021-ben. Miután január 8-án már rekordot döntött a Bitcoin és elérte a 41,940 dollárt, Minerd szerint nem túl valószínű, hogy 2022 előtt ennél magasabb értékig emelkedik az árfolyam. Sőt mi több, úgy gondolja, hogy egészen 20 ezer dollárig vissza fog esni egy Bitcoin ára.

Tulajdonképpen nem arról van szó – bár lehet, hogy egyébként úgy tűnik – hogy Minerd már nem bízik többé a Bitcoin fényes jövőjében. A szakértő továbbra is fenntartja a lehetőségét annak, hogy a Bitcoin egy napon még eléri a 400 ezer dollárt. Most mindössze rövid távú előrejelzését osztotta meg az emberekkel. Tehát véleménye szerint rövid távon csökkenni fog a Bitcoin ára, de hosszú távon igenis menetelhet felfelé.

A kriptósok között is sokan félreértették a befektetési igazgató két egymástól eltérő jóslatát. Egy Twitter felhasználó például úgy adott értetlenségének hangot, hogy egymás mellé rakva posztolta a két különböző becslésről beszámoló cikkek főcímeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.