Gwyneth Paltrow bitcoin bányászcégbe fektetett, ami aztán 30%-ot zuhant első napján a tőzsdén

Az amerikai színésznő és vállalkozó a Terawulf bitcoin bányászcég mellett tette le a voksát. Paltrow és az egyéb intézményi és egyéni befektetők állítólag már 200 millió dollárt hoztak a vállalkozáshoz.

Csaknem 100%-ban zöld energiával működő bányászcéget támogat Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow (és pénze) érkezéséről maga a Terawulf ügyvezető igazgatója, Paul Prager számolt be Twitter oldalán.

Nagyon örülünk, hogy Gwyneth Paltrow, több befektető mellett, a Terawulfba fektetett,” írta Prager. Kiemelte azt is, hogy mennyire fontos Paltrow támogatása csapata számára, ami a legjobb 100%-ban zéró-karbon energiát használó kriptobányász vállalkozás szeretne lenni a világon.

A befektetés pontos összegéről nem számoltak be, de híresztelések szerint a befektetőcsoporttól érkező összeg nyolcszámjegyű, azaz a legalább 10 millió dolláros összeget is túllépte ebben a befektetési fordulóban. A Coindesk jelentése szerint a cég már csaknem 200 millió dollárt gyűjtött össze. Paltrow mellett a többi befektető is komoly névnek számít az amerikai szórakoztatóiparban: többek között a színésznő Mindy Kaling és a humorista Lilly Singh is a Terawulf befektetői között van.

A Terawulf jelenleg két bányászfarmot működtet az USA-ban. Ebből az egyik már most 100%-ban zéró-karbon elven működik, míg a másik 90%-ban biztosítja a fenntartható energiával (jelen esetben vízenergiával) történő bányászatot. A Terawulf bányászvállalkozásai nukleáris-, víz- és napenergiára támaszkodnak. A tervek szerint 2030-ra a bányászat során teljesen megszüntetik a szén-dioxid kibocsátást. Ezzel – a bitcoin körüli fenntarthatósági problémák miatt – a jövőben komoly előnyre tehetnek szert a versenytársakkal szemben.

A WULF kedden tőzsdére is lépett, de pocsék első napot zárt

A Terawulf a Paltrow és társaitól kapott befektetést egyértelmű célokkal használja fel; júniusban ugyanis megegyezett az Ikonics képalkotó technológiai céggel való egyesüléssel. A merger fő oka a tőzsdére lépéssel volt kapcsolatban, hiszen az Ikonics már a Nasdaqon jegyzett cég. A Terawulf így a felvásárlással jelentősen fel tudta gyorsítani a tőzsdére lépést, tegnap pedig már hivatalosan is megváltozott az Ikonics IKNX tickerje a WULF-ra.

Első napját mondjuk nem zárta túl jól a tőzsdén a WULF, bár ez jóval inkább a bitcoin árzuhanásához köthető, mint az új befektetők bejelentéséhez. Keddi első napján csaknem 30%-ot zuhant a WULF.

Gwyneth Paltrow-nak egyébként nem ez volt az első kalandja a kriptovilágban. 2017-ben az Abra vállalkozásához csatlakozott mint tanácsadó. A Goop.com életviteli márkája és honlapja szintén gyakran jelentet meg kriptovalutákkal, blokklánccal és NFT-kel kapcsolatos híreket.