Újabb rekord bitcoin árfolyam és 100 milliárd dollár felett a piaci kapitalizáció

Több kriptopénz tőzsdén is megdőlt a következő nagy ellenállás. Az újabb rekord bitcoin árfolyam már mindenhol 6000 dollár felett található. Ezzel egyidőben pedig a bitcoin piaci kapitalizációja is átlépte a bűvös 100 milliárd dolláros értéket.

Újabb rekord bitcoin árfolyam

Alig egy hét telt el, hogy arról számoltuk be, hogy a bitcoin árfolyama újra átlépte a korábbi rekordnak számító 5000 dollárt. Az első körben múlt héten végül 5900 dollárnál állt meg az emelkedés a Bitfinexen. Innen egy kisebb korrekció történt a piacon, de csak 5500 dollárig tudott visszaesni az árfolyam. Eztután pedig egész héten erősen tudta tartani magát a bitcoin az újabb rekord 5000 dolláros szint felett.

5000-ről 6000-re egy hét alatt

Egészen szerdáig nem is volt semmi gond az oldalazgatással, amikor is különösebb forgalom változás nélkül benézett az árfolyam egészen az 5100 dolláros szinting. Innen azonban megállíthatatlanul felpattant a bitcoin árfolyama. Először 5700 dollárig emelkedett folyamatosan péntek reggelre közepes forgalom mellett. Majd pedig péntek délután mindössze 2 óra leforgása alatt elérte a 6000 dollárt és maga mögött is tudta azt. Mindezt pedig jelentős, kétszeres-háromszoros piaci forgalom mellett érte el. Cikkünk írásakor újabb rekord szinteken  6050 és 6150 ingadozik a legnépszerűbb kriptopénz ára.

100 milliárd dollár felett a piaci kapitalizáció

A bitcoin árfolyam növekedésével a piaci kapitalizáció, azaz az összes forgalomban lévő bitcoin értéke is elérte az 100 milliárd dollár összértéket.

Annak ellenére sikerült idáig eljutni, hogy a kriptogazdaságot számos negatív hír is érte a múlt hónapban. Kína bezáratta a kriptopénz tőzsdéket, a SEC fellépett az ICO-k ellen és többen is negatívan festették le a bitcoin jövőjét. Azonban mindezek egyáltalán nem vetették vissza középtávon az árfolyam emelkedést.

A top10 kriptopénz gyengélkedik

A bitcoin előretörését leginkább a többi altcoin szenvedte meg a napokban. Miközben a bitcoin árfolyama közel több, mint 7%-os emelkedést tudhatott be maga mögött az elmúlt 24 órában, a többi kriptopénz nem szerepelt ilyen fényesen.

Leggyengébben a ripple, a NEM és a monero teljesített, mind közel 5%-t gyengült az elmúlt nap során. A hét elején pozitív hírek miatt duplájára növekedett stellar lumen is gyengélkedik, már majdnem 20%-ot vesztett az értékéből.

Buy Bitcoin at CEX.IO