Hiánycikk az AMD videokártya a piacon a kriptopénz bányászat népszerűsége miatt


A folyamatos kriptopénz árfolyam növekedés egyre többeket ösztönöz bányászatra. A megnövekedett kereslet miatt pedig már hiánycikk az AMD videokártya a piacon több amerikai disztribútor szerint is.

Hiánycikk az AMD videokártya

Az AMD videokártyákat a cég eredetileg is széles körű felhasználásra tervezte a játékszoftverektől a grafikai tervezéséig. Azzal azonban kezdetben nem számoltak, hogy egy újabb felhasználási módot találnak az ügyfeleik: a kriptopénz bányászatot. A napokban azt nyilatkozták mind a régi mind pedig az új kiadású videokártyákat tekintve megnövekedett a kereslet a termékeik iránt.

Az AMD szóvivője hétfőn így nyilatkozott a CNBC-nek.

“Egyelőre továbbra is a játékpiac a fő prioritásunk. De úgy látjuk egyre erőteljesebben jelentkezik a kereslet a Polaris architektúra alapú termékeink iránt. Úgy tűnik a kriptopénz bányászat iparága is felfedezte azt a kiváló teljesítményt, amit a videokártyáink tudnak nyújtani az ügyfeleinknek.”

Altcoin bányászathoz kell a sok videokártya - Hiánycikk az AMD videokártyaA CNBS rövid közvélemény kutatása a legfőbb amerikai viszonteladók, mint a Newegg, az Amazon és a Best Buy között azt mutatja, hogy szinte az összesen helyen hiánycikk az AMD videokártya. Leginkább persze azokat a modelleket keresik, amelyek a kriptopénz bányászatra alkalmasak.

Nem meglepő, hogy az eBayes eladások is szárnyra kaptak. Többen hozzá is teszik az eladni kívánt termékükhöz, hogy kriptopénz bányászatra is alkalmas az eszköz, így növelve a megkeresések számát.

Van olyan hardver gyártó, mint például a Biostar, aki már kifejezetten a bányászoknak kedvez. Az új alaplapjukat nem titkoltan már a kriptopénz bányászat szolgálatába is ajánlják.

A növekvő árfolyam miatt egyre többen bányásznának altcoinokat

Ahogy a digitális pénzek piacán jelentős árfolyam növekedés volt tapasztalható, egyre többen érdeklődnek a kriptopénz bányászat kapcsán is.

Ráadásul a jelenlegi nehézségi fok miatt a bitcoin bányászat otthoni körülmények között videokártyákkal már nem igazán jövedelmező. Külön erre a célra kifejlesztett bányászgépekkel azonban még itt is sikereket lehet elérni.

Ezzel szemben az altcoin bányászat még továbbra is jövedelmező iparágnak tűnik otthoni eszközökkel is. A második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoin, az ethereum bányászata az AMD videokártyákkal a leghatékonyabb. A bitcoinhoz hasonlóan május eleje óta az ethereum ára is megduplázódott. De ugyanez elmondható több altcoinról is, így egyre többen nyitnak az alternatív digitális pénzek irányába, mind a kereskedés, mind pedig a bányászat szempontjából.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.