Ha az lesz, ami 2017-ben, akkor nagyot fog menni most a bitcoin

Hosszú hónapok ínséges időszaka után február 19-én a bitcoin megint megérintette a 25000 dolláros árfolyamsávot. Azóta kissé ugyan visszahúzódott az ár, de a cikk írásának pillanatában is még mindig 24900 dollár felett kereskednek egy BTC coinnal. Több kereskedő és kriptoinfluenszer is arról beszélt, hogy egy vasárnapi kiugrás nem jelent még semmit hosszútávon a statisztikák szerint. De az tény, hogy jelenleg a “bikák” nagyon küzdenek azért, hogy a mostani 25 ezer dolláros ellenállási szint támasztási szint legyen.

Több tényező hajtja 30 ezer dollár felé a bitcoin árát

Ha megnézzük a Binance rendelési könyvét, azt láthatjuk, hogy a nagypályás szereplők keményen manipulálják a spot árat a bit és ask árak mozgatásával. Úgy tűnik más adatok alapján is, hogy a mostani ármozgás motorjai azok a piaci szereplők, akik a saját ask ártartományuk irányába igyekeznek tolni a BTC árát. És ha egyszer áttörik a 25 ezer dollárt stabilan, onnan már nincs nagyon sok minden a 30 ezer dolláros árfolyamig. Már persze ha ezek a szereplők továbbra is kitartanak. Ha a bitcoin jelenlegi ármozgását az előző négyéves felezési ciklussal hasonlítjuk össze, akkor az látható, hogy az előző ciklus eseményei ismétlik magukat.

A Decentrader kriptokereskedő tweetelt arról, hogy a 17 ezerről 23 ezerre történő ármozgás pont olyan, mint amit 2017-ben láthattunk. Talán kicsit nagyobb mozgást mutatott be akkor az ár 30 nap alatt, de aztán nagy felívelés következett. Ha tükröződik majd a mostani mozgásban az, amit 2017-ben láthattunk, akkor elég komoly emelkedésre lehet számítani. Persze nem csak a nagy piaci szereplők manipulációja áll a mostani emelkedés mögött. Szerepet játszik ebben még például az, hogy a pozitív amerikai makrogazdasági adatok jó lökést adtak a “bikáknak”. Ami egyébként hozzájárult az amerikai dollár erősödéséhez is. Azt már láttuk a múltban, hogy ha a zöldhasú erősödik, az jó a BTC-nek is.